Alla inlägg under maj 2008

Av My & Elin - 13 maj 2008 21:01

När My kom hem från jobbet igår (måndag) så låg där ett vykort i hennes postlåda. Hon tänkte:

-Vem f-n har varit på semester??

Hon börjar läsa kortet:

"Hej tjejen!

Nu blev du överraskad va! Vill bara tacka för en underbar vecka i Turkiet med dig! Hoppas att vi gör om det! (Här har fortfarande My inte fattat vem som har skickat detta...)

Kramar Elin"


Där trillade slanten ner i Mys huvud och hon började gapflabba mitt i trappen! Kul gjort Elin!


Over and out.

Av My & Elin - 13 maj 2008 20:27

Onsdag 7/5

Denna morgon var det sämre väder och vi bestämde oss för att bestiga berget och kolla på borgen!

På vissa ställen var det rejäla stigningar och det kändes lite i vaderna... Vi fick en hel del fina vyer och tog massor av kort.

Uppe på toppen stötte vi på en åsna och en kamel, det var inte kvällens dejter, utan levande djur. Vi fotade dem glatt och efter ett tag erbjöd sig turken att ta kort på oss tillsammans med djuren. Lite rädda, men vi gick med på det.

Vi skulle dock fattat att han ville ha pengar för besväret. Vi hade inga pengar, men som tur var så fick Elin tillbaka kameran innan vi sa det. Annars hade den kanske varit i tusen bitar nu. Mannen sa något argt på turkiska när vi gick därifrån.

Väl nere från berget igen, så hade vädret blivit lite bättre och vi bestämde oss för att gå till playan. Vi fick bara 30 minuter på solstolarna och sen var det kass väder igen.

Vi bestämde oss då för att leta upp marknaden vi hittade när vi gick vilse på söndagen, utan resultat! Elin fick istället nya skavsår, denna gång på sina lår. Vi fick även blåsor under fötterna. Vilket besvär det är att vara på semester...


Torsdag 8/5

=forsränningsdag.

Glada och entusiastiska blev vi upphämtade utanför hotellet 8.40 Bussresan fram till startplatsen tog ca 2 h. När vi hämtade flytvästar och hjälmar var det riktigt fint och varmt väder och vi trodde detta skulle bli en kanonutflykt!

Vi började ana oråd när Mr Funnyman (vi kallade den danska mannen det, urjobbig!) satte sig i vår flotte. Vi fick senare hela hans familj utbytt mot ett par tyskar.

Efter att vi provat på första "backen" i forsen, stannade vi för att ta kort vid vattenfallet (detta har vi lagt upp tidigare) och för att vada genom forsen, kallt!! Vattnet var bara 12-13 grader och vi frös!

 När vi sedan satte oss i flotten igen började vi höra ordentligt med muller och blixtar runt omkring oss.

Vi stannade på en avsats för att leka. Helt plötsligt öppnar himlen sig och det väller ner körsbärsstora hagel. Detta var kul till att börja med, men efter ett tag började vi bli ganska oroliga och frusna. Vi tog skydd (så mycket skydd vi kunde) under ett träd, mindre kul när blixten slog ner runt omkring oss. Kroppen skakade, fötterna började försvinna och när vi inte kunde röra händerna var det riktigt hemskt. De övriga i vår grupp sprang runt i panik och försökte få upp värmen och ta skydd från ovädret. Det vi nästan är mest frustrerade över är att det fanns en lada ca 100 m ifrån oss där vi kunde tagit skydd och tänt en brasa, men detta visste guiderna inget om.

Detta är den värsta upplevelsen vi varit med om. Vi har aldrig frusit så mycket i hela vårt liv och trodde verkligen att det var slutet.

Bussarna kom till sist och hämtade upp oss och tyvärr tog vår forsränning slut 2 h för snabbt.

Vi fick äta lunchen, som på bilden var helt fantastiskt, men som i verkligeheten var kall overkokt pasta med någon tomatsås, ren couscous, sallad och kebab. Trots mindre god mat, så åt vi som om det vore våran sista måltid.  

Väl tillbaka på hotellet tog vi oss en whiskey och en varm dusch för att få upp värmen.


På kvällen provade vi Turklands nattliv. Vi var ute med servitörerna på restaurang Picasso som var väldigt måna om att få oss värma.

Vi stapplade hemåt 03.30


Fredag 9/5

Vi ställde klockan på 7.30 för att få möjligheten, om ifall att det var fint väder, att få lång tid på stranden. Till vår förtjusning var det alldeles klarblå himmel!

Vi låg på stranden i 7 h!

Denna kvällen skulle vi prova på Turkiets nattliv på egen hand. Vilket inte var så lyckat. Hur många Turkar finns det egentligen?? De stod tillsist som en ring runt omkring oss och vi kände oss som något byte inringat av hungriga vargar. Lite obehagligt, så vi tog det säkra före det osäkra och vandrade hemåt vid 01.00


Lördag 10/5

Tyvärr vår sista dag...

Vi tog en heldag vi poolen, som nu var lagad. Den var nämligen "sönder" tidigare under vår resa så vi kunde TYVÄRR inte simma varje morgon.

Vi konstaterade snabbt att vi inte förstod varför folk väljer att ligga vid poolen hela dagen istället för på stranden. Det blev ju som en bastu!!

16.30 hämtade bussen upp oss för att köra oss till flygplatsen.

Vi fick ännu en gång uppleva att svenska folket älskar att köa. Varför kan de inte lugna sig? Planet lär ju inte flyga ifrån oss...


Vi har haft en underbar resa och kommer säkert göra om detta igen!

Lägger även in några bilder till.


PS Vi vägde oss på gymmet igår och det var inget bra... Hårdträning och ordentlig mat från och med nu!


Over and out.


Av My & Elin - 12 maj 2008 11:18

Detta var en häftig upplevelse, så länge den varade. Det kom tyvärr in världens oväder. Vi skriver mer om den sedan...

I flotten sitter My till vänster längst upp mot guiden och Elin till höger.

Av My & Elin - 11 maj 2008 19:16

Här kommer ett par bilder från vår underbara resa i Turkiet! Det kommer flera om någon dag. Dessutom ska vi skriva om händelserna från onsdag till hemkomst...


Over and out.

Av My & Elin - 11 maj 2008 09:08

Då var vi i Sverige igen! De sista fyra dagarna har har det hänt massor, vi har motionerat (Sant!), varit med om värsta ovädret  i berget och haft nära döden upplevelse, stekt på playan, Elin sålde My för en kamel, vi blev uppvaktade med en blombukett... Nyfikna? Ni får hålla er lite.

Rapport kommer senare tillsammans med en jäkla massa bilder.


Over and out.

Av My & Elin - 6 maj 2008 22:48

Da var vi antligen har! Vi tanker ga igenom allt som hant oss hittills och bjuda pa en del roliga citat.Las o njut!


Lordag 3/5

Nar vi kom till Kastrup fick vi reda pa att vart flyg var pa Mallorca for att det hade fatt en fagel in i motorn... Detta gjorde att vi skulle fa ett nytt plan vilket kunde droja.

Vi stod i incheckningskon ca 2 h. Da hann vi borde se desperata, otaliga och ledsna manniskor. Vi kande att det var skont att vi inte hade nagra killar med oss just da.

Vart plan skulle anda lyfta kl 16 och da hann vi inte med att titta i affarerna.Vi slangde enbart i oss en sleten macka. Sedan gick vi till gaten.

Elin blev muddrad av en vakt vid sakerhetskontrollen! HAHAHA. Men han var ratt sot, sa det var okej.

Nar vi val satt pa planet berattade kapten att vi saknade 4 passagerare och var tvugna att vanta in dem och fa en ny starttid. Vilket var ca 1 h senare.

Vi fick dock kanon platser i planet, precis vid nodutgangen!

De forsvunna passagerarna dok upp och vi lyfte ca 16.30


Sondag 4/5

Var forsta dag och vi skulle bege oss till stranden. Promenaden dit borde ta ca 10 min, men for oss tog det ca 30.Orsak? Alla inkastare pa restaurangerna. Ganska smickrande, men vi ar nog inga undantag...

Pa stranden var det lugnt fram till ca 12.Sedan kom ett gang svenska tjejer (10st) och forde ett jakla liv. Slut pa friden...

Efter stranden skulle vi utforska Alanya city. Latt tankte vi. Hem hittar vi ju alltid for vart hotell ar 10 vaningar hogt och ligger bredvid en moske med tva torn...

 Tji fick vi. Efter en tur i staden sa tyckte vi det var dags att hitta hem, vi gick och gick. Vi sag torn efter torn, men det finns kanske 20 moskeer i Alanya???

Efter att ha gatt i 1,5 h stannade vi pa ett hotell och fragade efter vagen. Vara egna gissnigar hade inte gatt vagen:

I varenda korsning stannade vi och sa, jag tror det nog ar hitat!! Och sa gick vi...

Vi fick en egengjord karta fran ett hotell och den visade oss hemat. Vi hade dock valdiga skoskav och bestamde oss for att byta dojer den sista halvtimmen. Bra ide? Nej, detta ledde till att vi fick nya skavsar.

Var strapats gjorde att vi hittade en magnifik marknad med allt mellan himmel och jord! Vi vill garna hitta denna igen, men vet inte riktigt hur. Vi vet ju inte riktigt var vi gick nagonstans.Dar var iaf en moske.


Mandag 5/5

Denna dag borjade vi kannas oss som nagra riktiga pensionarer.Bade vi och alla ni dar hemma tror nog att vi skulle ha varldens festarresa och ga ut och dansa varje kvall. Men nar klockan borjar bli 22.30 borjar vi gaspa lite och undrar om det ar okej att lagga sig?

Denna kvall var vi anda ute till 00.30

Vi shoppade lite skor och at en valdigt god kottbit som bara smallte i munnen!

Vi sag diskoteket Bellman i hamnen, obs bara sag!!


Tisdag 6/5

Var basta dag hittills!

Vi borjade med en lyxig frukost med jordgubbar, grapefrukt och ett gott bröd. (Nu hittade vi visst Ö pa tangentbordet, men vi orkar inte andra alla o=ö.)

Sedan bar det ivag till stranden och vi lag dar fran 11-17.

Det lag en akta pensionar ca 3 m fran vara huvud. Varje gang hon hostade, la hon av varldens brakare! Tur att vi hade nordlig vind.

Tredje gangen detta hande nar vi at pa var glass, kunde vi inte halla oss langre. GAPFLABB!!

Idag har Elin shoppa flera skor. Vi har aven gjort ett fantastiskt klipp pa ett gang sjalar!

Om vi kunde overleva vara kvallar med 2 coktail, föratt och popcorn,kunde vi leva billigt hela veckan! Det ar namligen vad vi blir erbjudna av det flesta restaurangerna gratis.


Luta er nu tillbaka och tillat er att fa ett gott skratt, har kommer nagra citat fran var vecka! Vi vill varna kansliga lasare...


*Pa flyget nar vi ater:

Elin: Vad jobbigt det ar nar man maste flytta runt allt pa brickan!


*Första kvallen pa balkongen:

My: Oj, det var visst skal pa dessa. Efter att ha slangt in en nave nötter.


*Forsta kvallen och Elin behöver göra nr 2:

-Det kom bara jattelite vatten nar jag spolade, men allting försvann! (Ni tycker kanske inte detta ar lika roligt som vi gör??)


*Vi behöver bada göra nr 2:

My: Ga du om du vill,sa laddar jag!


*Pa vagen till stranden och vi gar förbi en turkisk man:

Elin: Det anvander inte varst mycket deodorant har nere...


*Nar vi ar vilse i Alanya city:

Elin: Vi kan följa vattentankarna pa taket, alla ligger pa samma hall! (Nar vi kom tillbaka pa var balkong, sa vi att sa inte var fallet, Bra Elin!!)


*Elin om att ha semester:

-Tur att vi gar pa P-piller sa vi vet vilken dag det ar!


*Brattom till toaletten:

Elin: Snabba dig!

My: Jag tander ju en tandsticka! (Elin har tipsat My om att tanda en för att dölja doften...Vilket funkar!)

Elin: Skit i det!


Tyvarr kan vi inte ladda ner nagra bilder.


Vi vet att ni har fint vader hemma ocksa, skillnaden ar bara att vi inte behöver jobba! Sen har vi nog 10 grader varmare och ett vatten som haller 23... Sla det om ni kan! :)


Over and out!


Av My & Elin - 2 maj 2008 15:21

Det blev varken fotboll eler löpning igår. Regnet ville inte ge med sig. Vi tog dock en promenad...

Igår var vi hos Byggan och laddade hem en del musik och lade in på Mys nyinköpta Mp3. Nu har vi låtar som vi både kan parta till och lipa till! Hihi. Det blev lite sent och vi var inte sugna på att gå upp tidigt idag för att cykla. Vi bestämde oss därför att hoppa träningen och istället träffas 8.30 för att ta en lång promenad på stranden, så blev det. Underbart väder imorse!

Idag har vi pysslat lite. Vi håller på så smått att välja ut kläder och packa.


Imorgon bitti kl 11 går tåget mot Kastrup. Ni får vara utan våra inlägg här ett tag nu. Vi ska försöka uppdatera er under veckan.


Over and out.

Av My & Elin - 1 maj 2008 10:08

Varför ska det vara dåligt väder när vi äntligen har fått långledigt?

Just nu väntar vi på att det ska sluta regna så vi kan gå ut och springa 1 mil. Som det ser ut på nyheterna ska det ju bli nederbörd hela dagen, trist!

Vår plan är även att titta på ÄFF-Elfsborg i eftermiddag. Det får som sagt gärna bli uppehåll!


So long. Over and out.

Ovido - Quiz & Flashcards