Alla inlägg under januari 2009

Av My & Elin - 21 januari 2009 11:30

Så här i vintertider känner vi iaf oss lite slitna och trötta. Att ha fötterna instängda hela dagen i trånga skor är inte paradiset. Å förkylningar, är det någon som inte råkat ut för detta i vinter? Ingen höjdare...

Vi vill därför tipsa er om några saker som lyser upp vår tillvåro för tillfället!!


För er som har problem med era fötter så här på vintern, kan vi starkt rekommendera Compeeds nattkräm Helt underbar, förstår inte hur man klarat sig utan denna tidigare! Hälarna blir mjuka som sammet direkt! Tips, fila era fötter först, så blir resultatet briljant!


Ett perfekt mellanmål som även är nyttigt, är 1/2 dl keso blandat med två frukter + knäckemacka. Å då vill Elin rekommendera Ryvita multi-grain, hur gott som helst!


I förkylningstider går säkert ni också och snyter er stup i kvarten, vilket resulterar i röda näsor och flagande hud. My tipsar om Idomin hudsalva! Näsan blir som ny igen!



Ja, detta var våra vintertips!


Over and out.


(bilder www.apoteket.se och privata.)

Av My & Elin - 20 januari 2009 15:13

Vill ni ha ett referat av vår match mot Hjärnarp i fredags så hänvisar vi till Å/K hemsida (www.akibs.se) . Varken My eller Elin säger annat än att det var en snörplig förlust!


I lördags blev ingen utgång för tjejerna eftersom My inte kände sig bra och hade ont i knäet. Det är ju bra av henne att inse sina begränsningar så att hon blir frisk och bra i sitt knä.

Även om vi sett fram emot en utekväll så blev det en stillsam hemmakväll. Elin fick mycket gjort och My låg nedbäddad i soffan tillsammans med två katter.


I söndags var Elin ut till sina kompisar Malin och Chrille och deras 3 v gamla Ellie där efter åkte hon vidare ut till Vejbystrand där Sam väntade med ett glatt humör. På kvällen blev det intag av hemmagjord pizza undertiden som Sverige tog ännu en seger i handbolls VM.


Gårdagens innebandyträning var mycket bra och det känns som om alla har fått en nytändning. Det är riktigt roligt att träna igen! :)

My stannade hemma och bäddade åter igen ner sig i soffan...


Ikväll ska Elin med jobb och bowla och äta tacobuffé. De ska ha avtackning för en kille som ska sluta.

My känner sig lite bättre idag och tillät sig ta en promenad i solskenet. Det har dessutom blivit lite plugg. Soffläge börjar nu bytas ut mot bordläge. My lägger sig på sitt matsalsbord på magen och töjer ut knävecket... Efter den övningen ska hon stå på sitt skadade ben, fullt sträckt och med det friska rita alfabetet i luften. Marianne har många trix för att beta av problem efter problem.


Over and out.



Av My & Elin - 19 januari 2009 10:45

Det var dags för ett pass hos Marianne imorse kl 9. Därefter var tanken att jag skulle bege mig till jobb och börja så smått med halvtid.

Min förkylning var något värre idag och när Marianne hörde mig sa hon att jag inte fick träna. Alltså inte ett enda knäböj...

"My, vid minsta lilla förkylning tränar man inte!"

Mitt knä-tillstånd hade dessutom blivit sämre efter Uppsala-dagarna med jobb. Förmodligen blev det för mycket. Jag fick då bakslag på att börja jobba denna vecka.

"Ditt knä får inte bli lidande för att du ka börja jobba för tidigt."


Så ja, då ligger jag återigen i min soffa med tvn på... Å kanske har jag lärt mig att ta det lite lugnare!

Nu ska jag koncentrera mig på att bli frisk och få ordning på mitt knä!


Over and out.

Mysan


Av My & Elin - 17 januari 2009 13:59

Jag såg väldigt mycket fram emot resan med jobb. Det var ju det största som hänt mig den senaste månaden!

Vi var ca 45 pers från jobb som steg på planet mot Arlanda vid 9.30 tiden. Susanne hade snällt ordnat specialplats till mig på planet, så att benet kunde sträckas ut ordentligt.

Schemat för torsdagen såg ut som följer:

En buss stod och väntade på oss på flygplatsen som skulle ta oss till Uppsala och Phadia, vårt moderbolag. Gigantiskt ställe, ca 400 anställda. Vi började med lunch på deras egna restaurang. Mycket gott!

Därefter delades vi upp i grupper och fick under 3 timmar titta runt på några produktionsavdelningar och lab.

Sedan tog bussen oss till hotellet som vi skulle tillbringa natten på. Där fick vi ett par timmar fritt. Jag skulle bo med Sanna och vi valde att vila oss och titta på tv. Sanna hade tänkt ett steg längre och hade en påse daim med sig! :)

Alla samlades i baren på hotellet en stund innan bussen kom som skulle ta oss till festen på Skarholmen. Kvällens tema var Karibisk Touch. Alla var mer eller mindre färgglada och självklart beställde jag och Sanna en sommardrink. 

Väl inne på detta stora festställe insåg jag snabbt att kryckorna får lämnas, det var fullt med folk, ca 400 pers på liten yta. Kryckorna blev barhäng.

Hela Skarholmen var pyntad för att likna Karibien.

Det blev mat, uppträde av fräcka dansare, Carin da Silva var på plats...

Å vad ska man säga. 45 av 400 gäster var Allergonare och vilka röjde på scenen natten lång? Just det, vi bönner. Eller inte jag, jag fick tyvärr stå snällt vid baren intill scenen och kolla på mina kollegor som dansade!

Kom i säng vid 01.30 Trött som attans i benet.

Igår fredag, började vi med frukost på hotellet, därefter hade vi fritt fram till kl 13 tills bussen skulle ta oss till flyget.

Jag och Sanna begav oss till shoppinggatan och gjorde ett par fynd på rean!


Väl hemma så var det bara att laga lite mat och sedan var det dags för att åka till Åstorp och innebandymatch!


Over and out.

Mysan

Av My & Elin - 16 januari 2009 09:41

Vi vet att vi har varit dåliga med fredags fräckisen men nu ska det bli ordning och reda igen! Här är dagens historia, vi vill varna känsliga läsare :)


En kvinna låg och solade på stranden. Plötsligt flög det upp en humla mellan benen på henne. Hon fick panik och sprang (så gott hon kunde) till en doktor. Hon berättade vad som hänt och doktorn svarade:


- Gå hem till din man och be honom smörja in snoppen i honung, låt honom försiktigt för in den och locka ut humlan.

 - Men doktorn, jag är tyvärr singel!

- Jaha, då kanske jag kan hjälpa dig.
Så han hämta honung, smorde in sitt vapen och började sedan sakta föra in den. Det gick en stund, men så började han att öka takten mer och mer.

- Men vad gör du? skrek kvinnan. Du skulle ju ta det försiktigt.

- Jag har ändrat mig! Jag skjuter den jäveln istället


Over and out

Av My & Elin - 16 januari 2009 08:29

Idag möter vi  serietvåan Hjärnarp hemma kl 19.30 Det kommer att bli en tuff match. Tyvärr kommer vi att sakna några spelare som är skadade så det kommer inte bli lätt, men vi ska ge allt vi har för att det inte ska bli en promenad för Hjärnarp. Ikväll har vi ju även Roger P tillbaka i båset och det känns tryggt och vi tackar My och Roger N för coachinsattsen förra matchen. Vi hade verkligen behövt en poäng med oss från denna matchen för att vara på lite säkrare mark i hopp om att vi slipper kvala.


Inför kvällens möte känner jag mig faktiskt inte nervös, men det kommer kanske i eftermiddag då jag ska hem och fylla i min lilla bok med personliga mål inför matchen.


Som ni vet är My på kick off med jobbet i Uppsala. Blev nästan lite avundsjuk när hon berättade de för det är ju mina hemtrakter! Jag hoppas att hon har det bra och att det går bra att flyga och att hon inte förtar sig med benet! Hur My känner sig inför kvällens match vet jag nästan utan att ha pratat med henne! Redan nu har hon nog varit på toaletten ca 10 gånger, biter på pennan och är okoncentrerad på förmiddagens besök/möte :) Som ni förstår är hon lite mera nervös lagd än vad jag är :)


Äntligen är det fredag!! :)


Over and out

Av My & Elin - 14 januari 2009 10:21

Dags att kolla läget med töserna igen. De är dessutom himla dåliga på att blogga för tillfället! Skärpning!


Elin

Hur känns det att vara tillbaka på jobb och vardagen?


Det känns bra att komma in i lite rutiner igen saknar dock att inte få sova så länge som jag vill. På mitt jobb har vi tyvärr en kille som ska sluta så det blir väl lite turbulent här igen och omfördelning av arbetsuppgifter. Jag trivs bra med det jag gör, men jag har ju varit här i 3 år nu så det är väl dags att se sig om efter något nytt kanske. Men just nu är det väl inte så lämpligt att ge sig ut på den privata marknaden!

Det är roligt att vara igång med innebandyn, ska bli spännande att se hur avslutningen på säsongen blir. Hoppas bara att vi klarar oss ifrån flera skador!


Ett steg i din rehabtid var att skaffa inlägg till skorna, hur fungerar dem?


Jo, dem fungera väldigt bra på högerfoten men på vänster har jag fått lite skavsår i hålfoten…. inte alls bra inför helgens match. Jag får nog kontakta Hälsans och så får Anna slipa lite på dem, men jag är lite osäker på om det är strumpan som är orsaken så jag får ge inlägget en chans till.


Du och My ha blivit några små tråkmånsar, vad händer på lördag nu då? Med tanke på ert nyårslöfte...


På lördag ska vi ha en drink/vinkväll och hör och häpna ge oss ut på staden. Vi får väl se hur länge vi orkar, ingen av oss är något fan av mörkrets timmar. Vem vet det kanske kommer någon som lyser upp vår tillvaro. Vi ska ut och spana i alla fall :) och vem vet det kanske blir en helkväll och sent i säng!


Det sägs att du ska göra en del av Halvklassikern! Tell us!


Det är så att jag utmanade en tjej, Helene, att göra tjejklassikern samtidigt som jag skulle göra klassikern med My och efter mycket om och men fick Helene med sig en träningskompis, Ingela, på ett villkor att de gjorde halvklassikern och självklart hängde Helene med på det! Nu är det så att det inte verkar som om Ingela kommer att genomföra loppen och så tänkte jag att jag får hålla Helene sällskap under alla loppen utom halvvasan nu när My är skadad. Det är en bra träning och motiverande att ha lopp att se fram emot! Dessutom har vi ju en egen chaufför (My) om hon ställer upp? Jag tror att det kan vara bra att hon har några resor att planera för inför året så hon inte får abstinens :)


My

Vi vet ju nu att du strax ska börja plugga. Vad blir du när du är färdig och hur går det?


Jag blir Cert Träningskonsult, vilket bla innebär att jag kommer vara Lic Styrketräningsinstruktör, Lic Personlig tränare och hälsoinformatör.

Första delen på utbildning börjar den 6 feb i Göteborg och tills dess ska jag helst kunna musklerna och skelettet, både på svenska och latin. Jag har ju haft tid på mig den senaste tiden och det mesta sitter. Elin har utlovat att göra ett prov till mig!

Ser verkligen framemot att få studera lite igen! Jag har dock inte hittat/bestämt mig för boende än, vilket är väldigt ovanligt för planerande-My. Får ta tag i det nu!


Ditt liv har ju förändrats en del. Vi vill ha en up date, hur är livet tillsammans med knäet, 2 katter och så Trucker Henke?


Knäet är vardag. Jag gör framsteg hela tiden, vilket är otroligt skönt. Saknar innebandyn, en liten löptur eller en 1,5 timmes promenad i skogen. Men det kommer! Knäet har dock gett mig lite dåligt humör.

Katterna håller mig sällskap. Akilles ligger just nu i mitt knä och försöker trycka bort datorn... Jag är otroligt pedantisk och har väl lite svårt för att de hårar ner över allt och sprider sin kattsand.

Trucker Henke får ha ordentligt tålamod, då mitt dåliga humör går ut över honom. Å jag irriterar mig för minsta lilla grej han gör galet, i mitt sett att se det...


Hur känns det att gå tillbaka till jobb på måndag?


Jag börjar så smått med halvtid för att se hur jag orkar. Det är både skönt och lite trist... Har ju vant mig vid de här lata dagarna och hitta på vad jag vill, men samtidigt saknar jag mina arbetskamrater och ha tider att passa.

Jag följer dock med på Kick-off imorgon och fredag till Uppsala. Det blir studiebesök på vårt moderbolaget, fest på kvällen och fredag blir det sightseeing i staden. Ska bli väldigt trevligt!


Vad tror du om slutet på innebandysäsongen, vilken placering får Å/K IBS i tabellen?


Jag tror att vi kommer övanför kvalstrecket med lite hjälp av övriga lag i tabellen! Om Landskrona förlorar mot KFUM på torsdag, är det bara 5 poäng mellan oss. Drömmen är ju att vi lyckas skaka Hjärnarp lite grann på fredag!


Det ryktas om att du har väldigt många mailadresser! Vad har du alla dessa till?


Hmm. En adress på jobbet, den förstår ni vad jag använder till. En hos spray, min privata. En hotmail, förstår att det är denna som ni undrar över. Den använde jag förr för att vara lite anonym... Står i My Ericsson, så ingen kunde hitta mig. Fast ändå ljög jag ju inte, då jag egentligen kan sägas heta My Gullberg-Ericsson om jag lånar båda mina föräldrars efternamn...


Over and out. 

Av My & Elin - 10 januari 2009 14:44

Så himla skönt med 3 poäng! Det var vi verkligen värda!

Det var ett helt annat ÅK som stod redo att möta upp FCH. Vi spelade innebandy i 60 min, vår gamle svacka på 10 min var som bortblåst. Alla kämpade över hela planen... Vi låg tom under med 1-3 och ingen tappade huvudet, ingen ville ge upp. Å som vi hämtade upp det! Slutresultatet blev 6-4.

Tyvärr fick Hanna en smäll på sitt knä och vi hoppas innerligt att det inte är något allvarligt! Vi tänker på dig Hanna!


Idag har Elin möblerat om i bokhyllan, flyttat runt sina nyinköpta lådor på IKEA och det blev riktigt snyggt!

Hon har dessutom varit på apoteket för att köpa en örontermometer för barn. Elins kompisar Malin och Crille ville inte ha en sådan gammal grej som man stoppar i rumpan. De hade fått utstå detta som små själva och det skulle minksäl inte deras minsting få göra!!

I eftermiddag ska hon kolla på  herrarnas match och ikväll ska hon äta sushi på landet.

Elin kände i kroppen imorse att det hade jobbats en hel del på planen igår, kroppen är lite mör.


My har varit i Gantofta för att titta på Dennis och Cissis nyinköpta hus. Väldigt fint!! Å stort... My är grymt avis på "walk-in-garderoben"!!

My ska fortsätta sin turné till Höganäs där det stundar barnkalas. Brorsdottern Martha fyller 6 år. 


Trevlig kväll på er!

Over and out. 




Ovido - Quiz & Flashcards