Alla inlägg under december 2008

Av My & Elin - 19 december 2008 18:30

Igår var en hemsk dag. Tror att det var den mest smärtsamma av dagar jag skulle gå igenom efter denna operation. Rättare sagt från kl 15 igår och till 10-11 idag då jag deckade totalt. Förmodligen av sömnbrist...

Igår fick jag blommor till dörren av Allergon där jag jobbar. Självklart i vitt, silver och turkost!! Ola från jobb kom oxå förbi vid 17-tiden för att överlämna en JÄTTESTOR låda med godis och en chokladtomte från marknadsavdelningen, Jeremy, Anette, Susanne och Ola själv. De  vet vad jag gillar...

Sen kom Checke med en tjejtidning, korsordstidning (för att jag ska hålla hjärnan i trim) och en stor påse bilar...

Smärtan igår var hemsk, usch, ilande smärta, jag började tappa greppet där ett tag när inte pillret hjälpte heller.

Idag har jag som sagt sovit så gott som hela dagen, så skönt att slippa känna! Jag har förstås ont nu också, men jag hoppas och tror att det börjar bli lite bättre. Det börjar dessutom klia nu och det beror väl på läkning. Emellanåt känns det även som om det sipprar ut vätska från alla hål i knäet. Susanne berättade vad detta är, det är nerverna som börjar leta sig tillbaka till varandra, fräckt!! Jag behöver alltså inte vara rädd för att drabbas av blodförlust...

Mamma och hennes flört Mats kom hit med en burgare vid 14-tiden. I vanliga fall hade jag klämt denna på ett par minuter, men nä, det smakar inte med mat och Mats blev glad för att han fick äta upp den.

Henke ska snart värma lite soppa till mig. Han själv ska beställa en pizza.

Elin skulle komma förbi ikväll. Sen åker hon hem till Sala imorgon.

Jag ska nog föröska göra en katta-tvätt på mig. Har inte duschat sedan i onsdags morse med den äckliga tvålen och jag skulle vilja lukta gott i mitt hår nu. Jag vågar dock inte ta av min linda idag, utan det får bli imorgon. Då får Henke kolla förbanden och ev byta dem ifall de skulle vara blöta. Jag vill inte se.

Jag ska förresten ha en filmkväll hos mig om någon månad för att kolla på min operation.Spännande


Trevlig helg!


Over and out.

Mysan


Av My & Elin - 18 december 2008 10:58

Jag och mamma la oss redan kl 22, tror jag. Vi satte kl på 24 för då var det dags för mig att ta piller. En fantastisk tablett... Jag deckar direkt och smärtan försvinner ganska mycket. Tyvärr vara effekten bara i ca 2 h och jag får bara ta den var 6:e timme.

Kylbandaget alla har pratat om är helt underbart. När det kalla vattnet kommer över knäet...aaaaaaaa, så sjukt skönt!

Tidigare imorse var jag lite allmänt stirr över allt jag kände i mitt knä och runt omkring. Jag hade förberett mig på det värsta, men nej, det går inte att tänka sig in i detta. Då ringde Elina, sa precis hur hon kände när hon blivit opererad, att det är en brännande smärta, det känns som allt ska sprängas, det stramar... Ja, hon lugnade mig. Det är så jag känner, det är alltså normalt. Jag har fortfarande ingen känsel på en bit av vaden. Det är tydligen heller inget konstigt.

Systern ringde vid 10-tiden och kollade läget.

Himla bra sjukvård vi har. Jag är väldigt nöjd med hur de har tagit hand om mig.

Jag blir väldigt trött av ingenting. Både i huvudet och i benet. Benet känns dessutom som bly... Orkar knappt lyfta upp det på soffan eller sängen.

Nu ligger jag framför tvn. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på.  

Det enda jag vet är att jag ska ta dunder-pillret kl 12.30 och sen kan jag nog sova ett par timmar. :)


Over and out.

Mysan

Av My & Elin - 17 december 2008 20:35

Elin, du hade rätt, jag sov inte så mycket inatt heller. Vaknade kl 2 och slumrade till emellanåt, sen kollade jag på klockan och så fortsatte det. Jag gick upp kl 6 för att dricka två glas saft. Det skulle bli min enda frukost... Å jag som inte klarar mig utan rejält med mat på morgonen! Gick och la mig igen, men det förvärrades bara i magen. Jag blir alltid så jäkla nervös för allting och denna dag tog nog priset.

Jag gick upp, scrubbade mig med den härliga tvålsvampen och satte mig sedan för att läsa tidningen. Det kom en hel del sms och samtal från mina vänner och familj som önskade mig lycka till.

Mamma dök upp kl 7.40 och sa bara "Naaaaaaaaaaa..."  Vi begav oss ner till sjukhuset.

Kom in på dagkirurgen, fick byta om till den fina festklädseln! Gud så snygg!Urtvättad stor kläning med knappar fram, en knästrumpa på mitt friska ben...

Sjuksköterskan gav mig tre piller, smärtstillande. Sen satt jag och mamma och pratade. Mamma frågade systern om hon inte hade något lugnande till mig. Vadå, jag behöver inte lugnande? Jo, svarar mamma, ge henne lugnande. In kommer lite körsbärssaft med blandning av något beskt. Det tog inte så lång tid förrän magontet släppte och jag började gäspa.

Besökte toaletten. 10 min senare, kl 9, kallar operationen på mig. Mamma lämnar mig där. Kommer in till salen där de börjar förbereda mig. Kopplade slangar och annat, då kunde jag bara tänka på min blåsa som jag måste tömma hela tiden. Av britsen igen, vandrade till en toalett, ledsagad av en narkossköterska... Haha.

När jag ligger i förberedelserummet, går Dr W igenom och säger "Fy vad du ser ut..."

Tack för den! Haha.

De rullade in mig i op-salen, usch vad ljust! Narkossköterskan säger "Nu börjar jag släppa in lite narkos, men du får inte somna än!"

Här kommer jag inte ihåg mer, jag måste ha somnat direkt eller så var jag groggy!

Uppvaket nästa. Kl är 11.15 Jag vet att jag var väldigt torr om läpparna och sa något om att jag ville ha lepsyl då jag är lepsyloman. Sen somnar jag. Vaknar av att systern sträcker fram en burk till mig.

S: Här har du lite.

M: Vad är det?

S: Vaselin.

M: Jaha, varför ska jag ha det?

S: Du ville ha lepsyl.

M: Jaha, har jag sagt det? Okej då...


Hade ont i knäet och baksida lår, fick lite piller. Kl 12 fick jag macka, joggi och saft. Ännu en tablett. En stark sådan, all smärta släppte och jag somnade.

De körde mig till mitt bås där jag bytte om på morgonen. De ville att jag skulle gå på toaletten. Jag var så snurrig av den senaste tabletten och jag fick två sjuksköterskor som fick hjälpa mig. Det kändes som en hel timme att ta sig dit... Helt utamattad av ett toabesök och deckar i sängen på en gång. Sover i 2 h.

Systern kommer in kl 15.30 och säger att jag nog borde ringa min mamma så hon vet att allt är bra.

Mamsen kommer och skrattar lite åt mig för att jag säger konstiga saker och inte hittar alla ord.

Innan jag skulle hem så ville jag prova gå på toa igen, mest så inte yrseln var kvar. Denna gång sa systern "Du är ju riktigt solbränd nu. Du var lite blek sist!"

Henke mötte upp i entrén och vi körde rullstol de 300 meterna hem till mig. Det gick ganska bra att komma upp för trapporna...


Nu ligger jag här i min soffa. Mamma har precis kollat på Bonde söker fru.

Jag har ganska ont i mitt ben. Framför allt i låret och knävecket. Det är där de tagit senan som de gjort mitt nya korsband av. Det stramar om tusan. Känns som hemsk träningsvärk gånger... Det svider lite i alla öppningar. Jag har ingen känslen en bit på vaden. Antar att något nerv är av, men de hittar väl tillbaks...


Mamma ojar sig, hon har ätit för  många skumtomtar!


Hoppas på ett par timmars sömn i natt...


Over and out.

Kryckan

Av My & Elin - 17 december 2008 14:09

Som överskriften säger har jag inte hört något från My än, men jag kan inte tänka mig något annat än att det gått bra. Vi smsa kort i morse och jag önskade henne lycka till. Jag kan tänka mig att hon inte sovit så mycket i natt eller de senaste nätterna så hon är nog rejält trött och groggy i kväll när hon kommer hem. Vi skulle höras i alla fall och ni får kanske en rapport om det senare i kväll eller i morgon.

 

På mitt jobb har det kör ihop sig. Jag fick först besked att mitt projekt skulle vara inlämnat den 29/12 och blev lite stressad över det eftersom jag går på ledighet på fredag den 19/12…. Sen kom en dam i måndags alltså 15/12 och frågade hur det gick med projektet för de ville ha det färdigt under dagen! Vilken framförhållning hur är det bara möjligt. Jag har ju inte ens fått programmet som jag ska göra redigeringarna i, det kommer i morgon. Sen ska jag först lära mig programmet och sen göra ändringarna så ni får det tidigast på fredag och det var okej!

 

Julledigheten närmar sig och det ska bli så skönt. I går höll jag på att slå in klappar och det är så roligt. När jag var hos My igår så hade hon minst 4 stora kassar med klappar!!! Undra om något är till mig? På lunchen idag hämtade jag ut en bok på ICA som jag beställt på bokus. Vilket kaos det är när saker inte är som de brukar. Nu var de nummerlapparna till där man bla hämta ur paket slut. Pensionärerna gick i spinn, varför står ni i kö, varför har de inte bytt rulle, varför, varför! Det var som om att höra rumpnissarna i trolltider! Efter det var jag in och handlade sill och ägg som ska vara mitt bidrag till fredagens jullunchen på jobb. Ikväll är det träning och jag kommer inte vara med på den heller då jag gjort något konstig med min rygg. Har så förb…at ont. Jag ska ju tillbaka till sjukgymnasten idag med mina höfter så hon får ta en titt på min rygg också! Är det åldern som börjar göra sig tillkänna redan….hur ska detta gå?

 

Ha en bra onsdag :)

 

Over and out

Av My & Elin - 16 december 2008 20:38

Ja, nu är det dags för The Day! Äntligen skulle jag vilja säga. Det har varit 2 dryga månader...

Kl 8 ska jag vara på ortopeden, kl 9.30 opereras jag och går allt som planerat får jag komma hem tidig kväll.

Har fått två broschyrer att läsa och följa. Jag ska duscha och tvätta mig med speciell tvål. Har precis läst igenom "bruksanvisningen", vilket göre... Å jag ska göra det två omgångar! Plus imorgon bitti. Desstom var jag tvungen att byta sängkläder. Jag vet att det inte är så jobbigt, men just nu är det jobbigt pga att mitt humör är lite upp och ner. Lite stissig kanske.

I natt fick jag sova till kl 3, sen jobbade min hjärna på högvarv. Jag har haft ont i magen hela dagen på jobb. Det var först i kväll som jag började känna att det ska bli lite spännande imorgon. Ja, faktiskt. Se vad som händer. Å jag längtar tills imorgon kväll, då börjar det gå åt rätt riktning! Men jag har förstås fortfarande ont i magen. Jag är mest nervös för att jag inte vet vad som väntar mig, vilken sorts smärta.

Jag är lite glad för att operationen endast tar 1 h. Jag var förberedd på 4-5! Det var en kär vän som förmodligen var väldigt groggy den dagen hon opererades och hade inte så stor koll på tiden... Haha, det är lugnt, jag blev positivt överraskad!


Elin, du får sköta bloggen imorgon! :)

Hon hälsade på mig ikväll och när hon skulle gå fick jag en kram och kommentaren "Om vi inte ses mer, så var det kul att lära känna dig!"

Hihihi...kul.


Nähe, nu ska jag kolla på Bodyguard. Äta lite marängsviss för att fira Henke, han fick lastbilskort idag!

Jag skriver när jag är redo, typ på torsdag eller nått.


Ha det gott så länge!

Mysan


Av My & Elin - 16 december 2008 12:00

Igår var Elin hemma strax efter 19, kommunanställda har ett tufft tidsschema.

För att få bort tankarna lite från jobb så ställde hon sig och gjorde choklad tryfflar som hon ska ge bort. Det skulle bli 4 olika sorter och telefonen ringde i ett och när sista satsen skulle göras så blev det lite fel. Elin skyller på att hon var trött och hungrig. I receptet stod det att man skulle ha i 0,5 dl mjölk och Elin hällde i 0,5 liter det blev inte så bra. Så idag får hon göra om det samt rulla de andra tryfflar. 


Igår kl 17,48 föddes en lite Wilmina på Helsingborgslasarett. Hon väger 3225g och är 49 cm lång. Det är Elins gudbarn Sams lillasyster. Elin pratade med de stolta föräldrarna Nina och Rikard Egeriis i går kväll och allt hade gått bra. De hade först åkt in vid lunchtid till BB men åkte hem igen för att sedan i ilfart åka tillbaka några timmar senare och de hann endast vara på BB i 13 min innan hon var född. Skulle vilja ha sett den bilfärden på E6!

Vi gratulerar familjen Egeriis till tillökningen och önskar dem lycka till!

 

Det blev ingen träning för Elin igår heller som ni kanske har för stått av texten ovan, men My var där och körde sin sista kvart med tjejerna innan julledigheten. Hur gick det för dem egentligen?

Jo, det var en tunn skara på träningen, men de kämpade på som aldrig förr. Det är nog en ganska välbehövlig kvart My ställer till med, för det flåsas en hel del...

My fick dessutom ta hand om den långa stegen på snabbhetsträningen. Hon fick själv hitta på övningar. Tjejerna tyckte speciellt en var riktigt jobbig och det trodde inte My på förrän hon själv testade på sitt friska ben... Å ja, den var jobbig!


My slutar tidigt från jobb idag också för att göra några ärenden inför julen och för att slå in lite julklappar...


Over and out.

 
Av My & Elin - 15 december 2008 12:21

Det var ju snöpligt för Sverige igår i finalen. De var grymma och hämtade upp 0-4 läget och ledde med 6-4. Sen ja, ni vet hur det gick… Några svordomar kom det när Finland fick in bollen i förlängningen!

Vi såg en hel del kända ansikten från Ängelholm. Dr W var på plats, även hans dotter och andra tjejer i FBC. I tidningen såg man ju fd tränaren Christian H och D2 tränaren Dennis.  


My känner att hon har koll på jobbet. Alla smördegar är borta från skrivbordet. Nu har hon bara lite smått och gott kvar att fixa med. Hon kommer även passa på att ta ut lite komp de närmsta dagarna… Å nej, ni behöver inte vara avis. Hon ska hem och fixa det sista med lägenheten, städning, spika upp alla NY-tavlor hon gjort och annat smått och gott.


Elin har massor att göra på jobb idag...


Over and out.

Av My & Elin - 14 december 2008 16:43

Sverige spelar innebandy VM final i Prag och efter första perioden står det 4-0 till Finland. Vi vet hur det känns för killarna..... det är nästan som om vår match från gårdagen spelar upp sig igen! Vi ska göra allt vi kan här hemma från soffan för att Jidhe och hans Sverige ska vinna. Vi fick även se ett par bara överkroppar på tv målade i Sveriges färger och vi tror oss ana att det är Roger N med sällskap :)


Idag har My varit kyrklig.... skämt och sidor det var Jonathan, hennes brors son som skulle döpas och My fick äran att hålla honom. Jonathan skötte sig bra ända tills att prästen skulle ta i honom då gick pluggen ur och ett gallskrik av dess nåde hördes. Det var ett under att inte rutorna sprack, men de är väl kanske utrustade med specialglas! Han tystnade dock igen när alla sjöng så fint...


Elin har varit huslig och bakat bröd, saffransskorpor, lite godis igen... Dessutom sov hon så länge att hon nästan skäms. Som förklaring har hon att Assi väckte henne tidigt och ville ut och har mat :) Ska vi verkligen tro på detta?


Ha en trevlig 3:e advent

Over and out.

Ovido - Quiz & Flashcards