Alla inlägg under december 2008

Av My & Elin - 1 december 2008 16:44

Var hos sjukgymnasten i eftermiddags. Hon frågade:

"Jaha, vad vill du göra nu då? Du klarar dig själv fram till operationen."

Jag vill ändå gå en gång till hos Marianne, pga att hon semester sen. Jag får alltså göra allt nu, förutom att springa. Så nu jäklar ska jag hoppa upp på crosstrainern och få lite flås. Jag vet, jag ska ta det lugnt och inte träna för länge...

Kom hem, längtar hela dagen efter att få öpnna min postlåda. Idag låg där ett brev från sjukhuset. Springer nästan upp för min trappa, hänger av mig jackan och öppnar brevet med lite smått darrande händer...

YES!!!! Operationstid innan jul!!!!!!! Dr W är min hjälte!


Over and out!

My

Av My & Elin - 1 december 2008 11:36

Elin ringde till My kl 8.30 i lördags och frågade om hon var redo att åka till skogen.

”Ojdå, jag har nog glömt ställa klockan”

My ställde in sin skogsmulle-tid, men 10 minuter senare ringde hon upp Elin för att säga att hon följde med ändå. Yr??

Det var otroligt skönt väder och vi fick plockat grane, ris och kottar i massor!

Vi åt sedan frukost hos Elins kompisar Malin och Crille. De skulle även passa Assi över dagen och natten.

Snabbt hem, bytte om och sedan var det dags för samling inför matchen mot Landskrona.

Det kändes som om det var på gång denna eftermiddag, att det var vår tur. Å så började det. Vi ledde matchen med 2-0 efter första perioden. I andra perioden sjunker vi in i vår gamla ”hönsgård-spel” och Landskrona reducerar två gånger om, 2-2 efter andra perioden.

I sista perioden tar alla sig i kragen och kämpar som djur! Vilken insats! Tyvärr så räcker det inte. Vår otur förföljer oss… Matchen slutade 4-5. Vi får försöka se det positivt. Vi har hittat ett spelsystem som verkar passa vårt lag bättre och man kan väl inte kräva under efter ett par träningar och en match.

I veckan tar vi nya tag, träna in allt ordentligt och sen j-vlar! Det måste vända!! Det ska!


Sedan bar det hemåt, lite vila och annat fix.

Det blev förpartaj hos några kompisar. Fördrinkar, plockmat och snacks, ljuvligt gott!

På vägen till 57:an, går där några ”småkillar” på andra sidan vägen. My smäller en kommentar mot dem, vad sa hon egentligen, kommer någon ihåg? "Ja du sa åt dem att lugna sig för dem skrek och stojade lite på andra sidan cykelbanan", påminner Elin.

Elin tyckte inte det var riktigt lämpligt och säger följande till My:

” Sch, Sccccccccccch. My, man vet inte aldrig om dagens ungdomar, de kan ha knivar och pistoler på sig och så gör de bomber av tuggummi och sånt!!” Vi tyckte detta var väldigt roligt efter 1, 2, 3 eller hur många shottar var det nu vi hade innanför västen?

Det var bokat julbord på 57:an. Att ha en miljöinspektör som är lite arbetsskadad, fast hon inte jobbar med livsmedel (Elin), och en gammal restaurangare (My) i sällskapet, gjorde det inte lätt för 57:ans julbord. Vi inspekterade väldigt och såg på direkten hinnan på julgröten, ingen kyla under den egentligen kalla maten, den varma maten var inte varm… Å det var inte bara vi som var dåliga efteråt. Nu tänker ni säkert att det inte var maten utan att vi hade druckit för mycket, men så var faktiskt inte fallet. Vi båda och faktiskt hela sällskapet skötte sig bra!

Dj´n kom framåt 22-tiden, ett tomt dansgolv, men självklart gick vi brudar upp satte fart på stället! Vilket drag vi hade och shit så kul det var!

Framåt småtimmarna kunde vi skymta ett och annat raggningsförsök i hörnorna och hur dem slutade låter vi vara osagt, men vi tjejer i bilen till Åstorp lär nog få åka in om Malmö innan träningen ikväll……det är ett och annat som ska redas ut!


Igår hade Elin bjudit in på Adventsbak. Det skulle bakas julgodis för fulla muggar. Vi var 9 vuxna och en liten Sam. Trångt i köket, men dock väldigt mysigt!

Henkes tålamod sattes på prov och var arg för att han hade valt att göra fudge, den tog flera timmar…och står fortfarande på Elins balkong för att stelna! Henke skulle dubbla allt i receptet och Elin tror inte att allt blev riktigt rätt, vi får göra ett nytt försök i helgen.

My gjorde gräddkarameller till sig och Elin och dessa såg ljuvliga ut till en början, men efter att de kylts ner så hade de smällt ihop lite…

Elin påbörjade ett par grejer när gästerna var på plats, men nä, hon ville hellre ta hand om Sam! Sams mamma hade fullt upp med att göra Mozartkulor och när Sam fick syn på nougaten blev hon fly förbannad när hon inte fick äta upp de 200g som låg framför henne!

Annat som gjordes under kvällen var kanel- och kardemummatryffel, Saffransskorpor, Saffran- och Chilitryffel, Apelsintryffel m.m som sagt vi hade fullt upp. Alla som var med fick med sig ett recepthäfte som Elin hade satt ihop – riktigt imponerande.

Detta hoppas vi på blir en trevlig tradition som återkommer nästa år!

Ytterst trevlig helg!


Over and out.

Ovido - Quiz & Flashcards