Alla inlägg den 6 februari 2009

Av My & Elin - 6 februari 2009 20:26

Det var sju år sedan sist, men idag var det premiärdax för skolbänken igen...

Jag tog tåget mot Göteborg vid 7-tiden och anlände till Götet strax innan 9.30 Självklart hade jag skrivit ut en karta över både studielokal och mitt hotell (vilket ligger mitt i Nordstan så det är jäääättesvårt att hitta...), men jag behövde faktiskt inte använda denna.


Det var med lite spänd förväntan jag steg in i konferenslokalen. Är jag rätt? Vad är det för folk som ska vara här?

Vi är 25 st plus en lärare vid namn Hasse. Han ser ut som en grym atlet och han är 40 bast! Han är motståndare till alla dess kosttillskott som finns i pillerform eller pulverform, allt man behöver kan man få i sig med hjälp av mat. Ok att Gunde Svan var tvungen att ta tillskott pga att det skulle bli för jobbigt för honom att käka kilovis med potatis... Precis vad jag vill lära mig, mat som passar för ens träningsnivå.

Vi "elever" är av blandad kompott. Allt från 20 år upp till 50 år. Smala, grova, fd fitnesstävlande, fd proffsdansare, kontorsarbetare, ja allt. Vi är enbart två stycken som pratar skånska i detta gäng och vi fann varandra snabbt. Emelie är i min ålder och bor i Helsingborg. Det roliga är att hon är jobbekompis med min granne rakt över. Världen är liten!

Det är inte alla som ska läsa till Träningskonsult, utan de flesta ska bli spinning- och styrketräningsintruktörer.

Dessa två första helger innebär enbart teoriutbildning, vilken är obligatorisk att gå igenom för att gå vidare till någon av de andra utbildningarna.

Idag gick vi igenom det mesta om skelettet och påbörjade även med musklerna. Vid varje rörelse jag tar nu, så snurrar det i huvudet om det är en rotation, extension, flexion, abduktion eller adduktion...


Jag känner att detta är helt rätt val! Jag var riktigt orolig för mina ögonlock med tanke på att vi skulle sitta där mellan 10-19, men det är så pass kul och intressant att de inte trillat ner en enda gång!

Vi fick förresten en TJOCK pärm, proppfull med information. Allt detta kommer på tentan den 27 feb. Ojojoj, jag måste plugga rejält!


Hoppas ni har det gott där hemma!


Over and out.

My


Av My & Elin - 6 februari 2009 12:47

En ungkarl från Enköping stegade in på lokaltidningens
redaktion och ville sätta in en annons under rubriken
bekantskap sökes.

"Ungdomlig man med intresse för naturen, som gillar mysiga hemmakvällar över ett glas rödvin och tända ljus söker kramgo tjej", föreslog killen.

- Vill du ha in den med detsamma, undrade redaktören?

- Ja det är väl klart, men kan man skriva det i annonsen?

Trevlig fredag

Over and out

Ovido - Quiz & Flashcards