Alla inlägg under augusti 2008

Av My & Elin - 17 augusti 2008 20:27

Endast några minuter sedan vi slängde iväg det andra inlägget och vi har kommit på massor att skriva. Elin kommer här med en annons:


Elin har en lägenhet som behöver fyllas. Det är en 1:a på ca 50 kvm och ligger vid mig. Hihi. För er som inte vet var det är så kan ta ta riktmärkte på Vita Räck. För att få tillträde till lägenheten måste du (snygg 30-årig kille) svara på 3 frågor.

1. Är du singel? Kan fungera att du endast är trevlig också.

2. Tycker du om hår? För det har både jag och min hund mycket av. (Se tidigare inlägg, My flabbar...)

3. Har du humor och en fast rumpa?

Ps. Inkräktar du på min Elin-tid, så ligger du risigt till!! /My Ds.


Har förberett lite snacks för filmen. Morötter, gurka och dip. Ytterst få godisbitar också, som är kvar i Mys påse sen gårdagen. Dialog från köket:


E: Ska jag ta hela gurkan?

M: Ja, jag ska inte ha den till något annat.

E: Nej, det hoppas jag inte...

Gapflabb!


Vi ska även googla Roger Pålsson, vår nya coach. Resultat får ni reda på under morgondagen.


Over and out.

Av My & Elin - 17 augusti 2008 19:42

Varför vi har stor press?

Jo, dels för att vi fått vår blogg länkad på Å/Ks hemsida (vi måste alltså skriva massor varje dag, Elin du får se till att hitta tangenterna oxå!) och för att vi lyckades så bra på matchen igår och stänkte in 7 mål tillsammans... Vilket är en förbättring för Elin på 200% från förra årets nätande. My gjorde lika många mål på matchen som hon gjorde på hela förra säsongen... Dessutom gjorde Elin ett par utmärkta dragningar på matchen som hon är väldigt nöjd med. Och hennes backhand-mål var ingen slump, utan en väl planerad lyftning! My är lite mer blygsam och är bara nöjd med hennes fina tryckning vid sargen på VVspelaren så Oskar jublade!

Det känns som om det kommer bli en väldigt rolig säsong i Å/K och vi båda känner oss riktigt taggade och motiverade! Kul att vi även får spela tillsammans och hittar varandra bra. Drömmen är att vi kan göra samma fantastiska säsong som vi gjorde i Strövels 06/07.


Nu lite om vårt "riktiga" liv.

Elin vad hänt under helgen?

Igår sov jag till Tennis-finalen på tv. Jag visste att det skulle gå bra, så... 

Här avbryter My:

M: Men det gick ju inte bra!

E:Nähä, då ska vi inte skriva det...

(My skriver självklart ändå! Hihihi.)

Eftersom de förlorade spelar det ju ingen roll att jag sov, då missade jag ingenting. Därefter var det middag på MM med speciellt inbjuden gäst. Kvällens slutade tidigt, iaf på MM. (Hmmm...??) Idag söndag har jag

startat dagen med 4,5 mil på cykeln och fick se vidderna runt Bjäre. Jag cyklade alltså Bjäre runt, den korta distansen.

Därefter blev det tittade på OS-finalen i tennis och kl 14.30 begav jag mig ut till Vejby för att gå på ett 1-års kalas. Sam, mitt gudbarn fyllde 1 och min fotobok som innehöll hennes första år gjorde succé. Det blev mycket mat och tårta. Jag var även in och kollade på studentwebben på Luleås universitet och jag måste snart fatta några beslut om vad jag ska läsa till hösten. Och nu sitter jag här i soffan hos My.

My då?

Igår efter match kollade jag på lite av tennisfinalen. Därefter åkte jag och Henke (min granne) till Viken för att besöka hans syster och min mamma och styvfar. Jag skulle lämna en skiva på mina kort över Keb-resan som de ville ha. Sedan bar det hemåt och Henke spenderade kvällen hos mig. End of story.

Elin frågar här:

E:Även natten?

M:Skrattar.

E:Då får du skriva det!

M:Nä!

E:Då får du ta bort det om tennis. Jag har eget logg-in!!

Ja, ni får själva fundera ut på vad denna dialogen handlar om...

Jag tog det lugnt imorse för att sedan bege mig till Väla för att träffa min kompis Annah. Det blev lunch och fika på Roberts. Gick igenom så gott om alla affärerna, men vilket mode det är i höst! Stickat, konstigt... Gick in på Ikea och där fick jag shoppat lite smått och gott.

Väl hemma igen, tittade jag på OS. Sedan sprang jag 6 km rundan. Hade egentligen planerat springa 1,5 mil, men med tanke på att jag inte visste om det skulle bli match imorgon eller ej, så vågade jag inte chansa.

Nu är som sagt Elin och Assi här. Vi ska kolla på kärleksdramat "Things we lost in the fire". Hoppas att den är bra!


Over and out.

Av My & Elin - 16 augusti 2008 14:48

Samlingen i Åstorp kl 10.15 Där mötte Roger upp sig i sin fina outfit! Uppklädd för dagens DM-match mot VV84.

Härligt att äntligen få entra planen igen. För Elins del var det längesedan hon spelade en match. Å vad hände Elin? Du stänkte in 2 bollar!! Nytändning, go motivation... Å/K är nog bra för oss.

My lyckades också hitta rätt. 5 bollar i mål (första var dock tveksam, kunde likväl vara Petras). Detta är bra för oss, lite självförtroende är aldrig fel. Med tanke på hur förra säsongen gick så var detta precis vad vi behövde.

Vinst med 11-2. Vår femma, Elina, Bygg, Marlan, Petra och My, gjorde 8 mål tillsammans!! Succé.


Nu är vi utmattade, hungriga. Ni får gå in på www.akibs.se under kvällen. Det kommer säkerligen upp ett referat på matchen där!


Over and out.

Av My & Elin - 16 augusti 2008 08:19

Vi var som sagt på poolparty hos Roger och Pernilla igår. Det var väldigt trevligt! Det enda som fattades var möjligtvis värmen och solen! Det fanns dock några stycken som trotsade kylan och kollade in den snygga poolen och bubblet, Roger, Oskar, Katta, Bygg, Hanna (gjorde bomben...akta Kattas smink!!) och Marlan. My vet vi är en badkruka, men det där bubblet kunde hon nog sitta i, var dock lite rädd för att förkylningen skulle komma tillbaka till matchen. Bygg hoppade i den stora poolen, ca 21 grader. Hon gjorde en del läten och sa att det var kallare än i Vansbro! Okej...

Vi fick god mat. Grillad kycklingfilé, potatisklyftor, sallad, bröd (ala Pernilla, gott!) och såser (Mys favvo Tzaziki...).

Det blev även en frågesport som Roger satt ihop. Frågor om div 2 förra säsongen och om Å/K. My, Bygg och Marlan fick inte så många poäng. My lyckades inte ens få rätt på frågan om vilken plats Strövels kom på i tabellen...

Helt plötsligt var klockan över 23 och vi kom på att det kanske är dags att åka hem och ladda!

Vi tackar Roger och Pernilla för att ni hade ett perfekt Poolparty hemma hos er!!


Match idag. DM mot VV84. Hur mår vi??


Elin:

Jag har tagit en dusch för att bli av med klorlukten. Tycker att jag är stel i min nacke. Det är nog dags att stänga fönsret så det inte drar på mig. Kändes tomt att vakna upp ensam, får väl försöka njuta av stunderna man har för sig själv. (Obs! Det är ingen kille som är sällskap i vanliga fall, det är schäfern Assi.) Nu ska jag äta lite sen blir det en liten promenad. Ska bli roligt att spela! Länge sedan jag kände att jag var laddad inför en match. Jag har kommit på att lägga ner de svarta strumporna och tagit fram min vattenflaska...

Jag har även tagit på mig de vanliga matchtrosorna och lagt ner min Ldb flaska i väskan. Detta är min matchritual!


My:

Ja, ni som känner mig vet att jag är nervös och totalt fokuserad redan nu. Å ja, har besökt toaletten x antal ggr redan.

Känns riktigt bra att få spela igen! Just så som jag mår nu är underbart! Det pirrar gott i magen och jag vill bara komma ut på planen för då släpper allt och jag är rejält taggad!

Jag har ätit min vanliga brottarfrukost. Smoothi och två grova mackor. Denna gången lyxade jag till det med köttbullar på!

Kollar på OS, gör mig ännu mera matchsugen!

Ska vara hos Elin 8.45 för en liten promenix. Måste packa min väska. Vi blir hämtade 9.45 hos Elin och jag måste hinna ta en smoothi till!

Matchritualer? Jag har bytt linnet jag brukar ha under matchtröjan. Hade ett vitt förra säsongen i Strövels och det gick ju inte bra! Jag slår till med ett orange/terracotta istället...


Over and out.

Av My & Elin - 15 augusti 2008 09:28

Idag är det Poolparty i Åstorp hos vår lagledare Roger. Vi får hoppas att vädret håller i sig så att solen fortsätter visa sig!

Kan tänka att planen ikväll är teambuilding, mental förberedning inför matchen imorgon, god mat (sägs att vi ska grilla) och självklart bada lite i poolen! Ska bli trevligt! Vi verkar ha kommit i ett gott gäng med fin sammanhållning.


Imorgon är det dags för första matchen med Å/K. Det är DM-match mot VV84 i Bjuv. Ska bli riktigt kul att spela igen!


Over and out.

Av My & Elin - 14 augusti 2008 14:21

Igår var det dags för innebandy igen.

Vi körde som vanligt löpning och styrka ute. Denna gång intervaller, snabbhet och benstyrka. My fick tyvärr ganska snabbt onda känningar i benen efter berget. Tog sig dock igenom intervallerna. Elin hade träningsvärk i sina skinkor efter sitt morgonpass på gymet i tisdags. Hurtigt att gå dit kl 7...

Pga att herrarna hade träningsmatch ( de vann, grattis!), fick vi träna i en annan hall bredvid. Lite mindre och lite farlig utrustning längs väggarna, men alla är hela. (Hanna, hoppas Mys tryckning upp i ribbsolarna inte var så farlig och att din skinka är på banan snarast!)

Elin är förresten klar för Å/K. Trevligt! Mys tjat lönade tydligen sig.


Det var ganska kul när vi åkte hem från träningen igår. Äntligen fick Mys sitt hjärliga, goa, skratt som gör så ont i magen! Elin kom med en klockren kommentar.

Ni kanske inte tycker det är så roligt, men ni måste lära er vår interna, låga humor snart! Så här lyder dialogen på ett ungefär...

E: Vi har ett problem på onsdagar.

M:Jaha, vadå?

E:Vi måste vara hemma kl 21 när Greys börjar igen.

M:Hmm. Ja då har vi ett problem för klockan är 21.10 nu. (Vi ska precis köra av motorvägen vid Höja.)

E:Ja, men vi tog det lugnt idag i duschen. Jag skrubbade mig tom.

(My kollar på Elin med öppen mun!)

M: Va?

E:Ja, men jag hinner ju inte något! Jag duschar ju aldrig hemma! Jag är ju hårig överallt...!!

(Här bryter My ihop.)

E:Jag tyckte det var lite för mycket att ta med rakhyveln till hallen...

(My ligger fortfarande dubbel i skratt och tårarna rinner. Elin börjar också skratta.)

E:Tur jag kan glädja dig...

(My får inte luft...)


Idag har Elin vilodag. Hon ska ta hand om sig själv. Förhoppningsvis får vi slippa se hennes håriga kropp på matchen på lördag!

My körde gym i morse. Hennes förkylning verkar vara borta (ta i trä)! Gött!


Här kommer några bilder från vår träning igår. Fotograf: Roger Nielsen Å/K. Vår lagledare.

Observera, om man är vältränad så svettas man mycket...


Over and out.

Av My & Elin - 12 augusti 2008 15:16

Bygg, alla visste kanske inte att du fortfarandre är kass, eller mindre bra på att blogga! Men men, nu vet de! :) Du kan ju sätta det som ett nyårslöfte, inför Klassikern, att du ska blogga mer! Bra idé va?

Ja, jag har ju inget liv. Sitter här hos mamma. Hon lagar maten som jag beställt inför kvällen. Pannbiff, potatis, sås, ärtor och morötter! Är så fruktansvärt trött på pasta, makrill, knäckebröd och mandlar. Det är det enda jag levt på i 5 dagar. Ska bli gott med en riktig middag!

 Byggan, jag ringer dig 16.30, så vi kan snacka strunt.


Här kommer ett par bilder till sedan Keb-resan. Fotograf: Camilla Gudmundsson


Over and out.

Mysan


Av My & Elin - 12 augusti 2008 01:24

Jag har en lista över saker jag vill göra innan jag dör. På den finns bla fjällvandring med. Detta visste min barndomskompis, Camilla, om. I juni kom där ett sms från henne:

"Ska vi bestiga Kebnekaise i sommar?"

Jag var inte sen att hoppa på denna idé...


I onsdags den 6 augusti bar det iväg. Flyg från Kastrup till Kiruna. Buss därifrån till Nikkaluokta. Här stannade vi över natten. I Nikka upphör allmän väg. Enda sättet att ta sig till Kebnekaises fjällstation är genom vandring eller heliktopter. Vi valde självklart det förstnämda.

Tidigt på morgonen började vårt äventyr med väskor på ryggen som vägde 19 kg (min) resp 14 kg (Camillas). Jag har som vanligt svårt med att packa på mina resor...

Vandringsleden var 1,9 mil och gick så gott som bara uppför. Stenigt underlag. Det tog oss 5 h.

Väl framme på fjällstationen blev det vila på barmark! Dagen efter skulle det bli dags för bergsbestigning.

Vi valde att ta Västra leden, denna är till för personer med god fjällvana och kondition. Jaha, fjällvana?? Äää, det kan väl inte vara så svårt, leden är ju markerad. Tji fick vi.

Vi startade i fredags den 8 augusti kl 6.30 Det gick åt helsike på en gång. Vi kom inte på rätt led! Det tog oss 1 h sen så... Nu skulle de rödmarkerade stenarna ta oss till toppen! Det hör till att det denna morgon var tät dimma.

Vid Kittelbäcken, en fors som man ska ta sig över, tappar vi bort de röda stenarna. Vi ser dem varken framåt eller bakåt. En mindre panik sprider sig i kroppen då vi börjar tro att vi är vilse och aldrig kommer att hitta hem. Som tur är dyker våra änglar Anders och Göran upp! De har precis som vi tappat bort sig. Anders är dock mer rutinerad och börjar läsa sin karta! Han pekar åt vilket håll han tror sig att leden finns. Eller hur? Tror du att vi ska gå upp för den branten?? Det är endast ett stort stenröse som går så gott som spikrakt uppåt...  De börjar gå, eller snarare småklättrar och vi hänger på... Efter ett tag hittar vi de röda stenarna och lycka infinner sig! Haha, man blir glad för så lite i Norrland, rinnande vatten och röda stenar!

Man orkade ungefär jobba sig uppåt 1-2 minuter, sen var det dags för vila. Pulsen var i topp och mjölksyran pulserade i vaderna och låren. Det går inte att förklara branten, det måste ses med egna ögon.

Väl uppe på första toppen, Vierremare 1600 m öh, är man lite nöjd och yes, bara 500 höjdmeter kvar till Sydtoppen. Men icke, väl uppe på kröken ser vi att vi ska ner i en dal för att sedan gå upp igen. Lite jobbigt mentalt... Här ger tyvärr Göran upp, han orkar inte ta sig längre. Vi och Anders fortsätter. Vägen upp mot toppstugan är lång och därifrån ytterliggare 1 km uppför innan vi når toppen! Vilken känsla när vi såg den! Hihi.

Vi stannade dock inte där uppe så länge. Lätt svindel och vi satt på ca 70 cm. På alla andra håll utom där vi gick upp stupade det rakt ner. Tanken på vad en liten spricka i snön skulle ta oss... :(

Jaha, nu skulle vi bara ner också. Det tog oss lika lång tid. Knäna tog stryk.

Efter 10,5 h var vi tillbaka på fjällstationen. Medeltiden ligger på 10-12 h så vi höll ett gott tempo. Allt tack vare draghjälpen från Anders. Utan honom hade vi aldrig fixat det! Det var en enorm trygghet!

I lördags blev det vila, vi kunde knappt gå. Fruktansvärd träningsvärk i benen.

I söndags skulle vi gå tillbaka till Nikka för att ta bussen till Kiruna. Vi stannade där över natten för att göra stan på måndagen innan flyget. Kiruna har ca 5 affärer som är värda att gå in i...

Kl 20.30 var vi hemma på Ängelholms plana mark igen. Skönt!

Det har varit en fantastisk och minnesvärd resa, men jag gör aldrig om det. Jag får tacka dimman som gjorde att vi aldrig såg hur brant och högt vi skulle ta oss, då hade jag inte gjort det, envisheten och Anders och Göran. Självklart Camilla också! Shit, vi gjorde det!! Har inte riktigt smällt in...


Om jag rekommenderar en trip till Keb? Nja... Isf förbered er på det allra värsta, att ni kommer ha svinont efteråt och att det är mycket svårare och tuffare än ni kan tänka er! Men utsikten från toppen är storslagen!


Over and out.

My

Ovido - Quiz & Flashcards