Alla inlägg den 11 juli 2008

Av My & Elin - 11 juli 2008 21:29

J..la skit, My hade precis skrivit ett jättelångt inlägg som Elin-klant skulle läsa igenom och sedan ladda upp. Vips så var allt borta och vi eller My får skriva om allt igen.... Sorry I own you one!!!

Jaha, då gick Elin på toa och borstar just nu tänderna. My försöker alltså skriva igen. Hihi. Det är lugnt Elin, tur för dig att jag tar det mesta med en klackspark i mitt nya liv.


Jo, vi är som sagt helt slut efter en lång bilresa. Vi landade i Sala 12.30 Träffade Elins föräldrar och hennes mormor Elisabeth. Började att luncha på sallad.

Elin och hennes mamma sitter och diskuterar sovplats för oss under nätterna här, sängen, madrass, får vi plats med allt i rummet?

Elin svarar, ja, vi kan inte sova båda i en 120-säng iaf!!

Mormor Elisabeth slänger då in följande kommentar:

"De kan ju inte mysa ikväll, de ska simma imorgon!"

Elisabeth tittar på My som redan lagt sig dubbel i skratt. Hon förstår nu vad hon sagt...

Det är klockrent för My vem Elin fått sina kalla och roliga kommentarer ifrån, sin kära mormor!

Vi fick sedan låna cyklar (mammas och mormors) och färden bar mot City. På vägen fick My se det nya fängelset, Elins skolor, lägenheten mitt i city som var hennes hem i tidig barnålder, dagis, suparlägenhet (vilken låg nära Ica och de skickade 18-åringarna för att köpa en kundvagn full med Folköl), var hennes första kärlek bodde... Parentes här, Elin gjorde slut med denna kille (Edde) pga att hennes kompis gjorde slut med sin kille som var kompis med Elins kille. Förstår ni?? Ojojoj. Elin tyckte om honom massor, men hon kunde ju inte va ihop med honom då... De blev dock tillsammans några år senare med då gjorde Edde slut med Elin efter ett tag för att ge igen. Ännu en gång, ojojoj. Det finns många brustna hjärtan i Sala efter Elins frammarsch (obs! hennes egen kommentar...)

I city så köpte Elin present till sin syster och tyg till att göra en tavla till hemmet.

Vi cyklade därefter till affären för att inhandla lite mat till kvällen. Regnet hängde i luften och vi bestämde oss för att cykla hem med maten och ta bilen till nästa anhalt. Nämligen besök hos Elins närmsta vän Tessan, hennes Jonas och sonen Hugo. Här blev vi bjudna på fika och lek, bla Björnen sover. My, du måste öva på barnsånger ifall du ska ha barn i framtiden!! Vi har även fått smeknamn av Hugo:

Elin - Äääälin

My - Mos (!!)

Därefter fick vi besöka ännu en mataffär då vi glömt att köpa yougurt. Vi fick även köra inom Elins mormor för att lämna cykelnyckeln som smarte-My lagt i sin väska...

Hem till huset igen där brorsan Jocke, sambo Sandra och syster Pia anlänt. Det blev grillning, mmmm, gott!!

Nu har vi duschat och Elin har packat väska inför morgondagen. Vi ska köra kl 06.30 Schlafen in Das Auto??? Jaaaaaa.


Vi körde förresten även förbi Silvergruvan för att kolla när de har guidade turer på söndag. Det kommer alltså bli en tur där på söndag förmiddag.

Som ni förstår är schemat för helgen ganska späckat.


Nu måste vi sova och fasen ifall detta inlägget också försvinner, då får ni klara er utan...

Datorn hänger med till Vansbro imorgon så vi kan uppdatera er direkt på bilfärden hemåt.

Håll tummarna fr kl 11.15 till 13. Vi vet inte riktigt våra starttider med tanke på att vi ska försöka bli flyttade till samma grupp. Allt för att My inte ska sjunka.

God natt.


Over and out.

Av My & Elin - 11 juli 2008 11:05

För det första vill vi tacka för alla kommentarer! Det gav oss massor av energi! Hihi.

Checke, du kan vara lugn, vi har strålande sol nu!

Elin kör dock lite guppigt nu (Elin blev nu sur och skyller på vägen!!), så det är svårt för Mysan att hitta tangenterna. Vi får bara lyssna på Sveriges Radio för där är inget annat som fungerar i skobygden.

Vårt första stopp var kl 7.30 då Mys blåsa kallade på tömning. Vi såg en snygging på macken. Därefter hans bil och sällskap och deras dialekt. Ja, de skulle antagligen till Båstad med sin fina Mercedes Cabbe...

Väl tillbaka i bilen ser My den stora godispåsen. Frågar Elin, kan man äta godis nu? Javisst svarar Elin. Gött! Så tidigt på morgonkvisten har vi nog aldrig käkat godis.

Nästa stopp blev en timme senare i Jönköping då Elins mage kallade och Assis blåsa detsamma. Vi bytte även förare, My fick ta ratten nu. Självklart börjar Mysan sjunga till Walking in Memphis. Elin höjer radion! Varför? Pga att låten är bra eller My sjunger dåligt??

Elin småsover i bilen och My kör fel så vi hamnar inne i Katrineholm. Jaja, det var kul att se lite av den staden också.


Vi stannade precis på ett rastställe. Toabesök igen och dags för Assi att röra sig lite. Det är härifrån bilderna kommer. Byte av chaufför igen.

Elin koncentrerar sig så mycket på Hjalmarsund och att hon ska slänga i My så hon kan öva inför morgondagen. Helt plötsligt:

Oh, shit! Kamera! Elin bromsar och smyger upp huvudet bakom solskyddet. Vad är det för hastighet här????

Hahaha! Vi klarade oss nog.


Planen för i eftermiddag är lunch. Elin pratade precis med mamma Gunilla att hon skulle fixa lunch till oss. Det blir köpesallad då de inte kan använda sitt kök.

Vi ska grilla med Elins familj ikväll. Innan dess ska vi förstås in i stan så My får se Sala City.

Vi kommer förmodligen även träffa Tessa, Jonas och Hugo.

Vi ska lägga oss i tid då vi måste köra tidigt imorgon bitti.

Vi kommer att ta lite bilder i eftermiddag. Tex på Elins första hångelplats... Mys påhitt, självklart. Det blev många Vi-meningar där!

Elin måste dessutom till Apoteket för att köpa allergi mediciner. Annars kommer hennes konto bli länsat av alla pappersnäsdukar. Var får du allt ditt snor ifrån????

Alltid på våra träningar har Elin fickorna fulla av näsdukar. My frågade därför hur hon skulle göra imorgon på Vansbro Tjejsim. Kanske en dum fråga. Svaret blev att hon blåser ut det i vattnet!

Tack för den! My simmar närmst och det gäller alltså att hålla munnen stängd!


J-vlar vad hon kör!! Ni kan vara lugna, hon körde bara om en bil eller lastbil. My hann inte se...


Vi skriver mer efter Sala City turen.

Kram på er!


Over and out.


Av My & Elin - 11 juli 2008 06:10

Så ja, då är vi iväg. Bygg hämtade My kl 6 utanför dörren. I bilen låg Assi snällt och väntade.

Elins bil är nu fullproppad, vi där fram, all packning i baksätet och Assi i bagagen. My frågade precis vad bilen heter, Elin rabblade upp registreringsnumret. Då döpte My den till Black Spot. Elin säger smeknamn Spot.

Ja, så här kul har vi på morgonkvisten...


Elin:

Jag känner mig ganska pigg med tanke på att jag vaknade till två stirrande ögon 04.55 Skönt att det inte är strålande sol när vi ska sitta i en bil i 6 h. Jag har en skitig innerruta, måste putsa den.

Jag har dammsugit och tvättat av bilen igår, allt för våran turné.

Jag har tvättat min bil två gånger sedan jag var hemma sist, vilken kommer chocka min far då det är hur många gånger den bli tvättad på ett år annars...


Assi:

Stör mig inte, jag vill sova! (Kanske inte så konstigt då hon vaknade ganska tidigt)


My:

Känner mig otroligt pigg fast jag gick upp kl 5. Hmm... Är ordentligt laddad inför morgondagen, längtar till att hamna i plurret!

Har dock en blåsa under fotdynan, svider lite. Tur vi inte ska springa vårt lopp då.

Som vanligt hade jag svårt med packningen. Min väska är überfull. Ja, men man vet ju inte vad det är för väder... Dessutom måste man ha 3 par skor med sig. Jag skyller på att våtdräkten tar plats. Elin har faktiskt sin utanför.

Jag har glömt min kudde!!! Rrrr!


Vi återkommer vid vår paus kl 10. Förmodligen har vi något roligt att berätta.


Ha det så bra på jobb, ni som jobbar, och ni som har semester eller är lediga, ja, ni får göra något kul...

 Over and out.

Ovido - Quiz & Flashcards