Alla inlägg den 12 juli 2008

Av My & Elin - 12 juli 2008 17:35

Då är kvällens aktiviteter planerade. Vi äter middag med Elins föräldrar, det blir fisk och krocketter. Sen svirar vi om till en kväll ute i Västerås med Elins tjejkompisar = mammor på grönbete så det kommer nog bli livat men förmodligen en rätt tidigkväll om Elin känner sina vänner rätt. De har ju små liv som vaknar 06:00 och vill köra räserbilar och då är det ju inte läge att vara bakis och trött. Vi har tänkt möta upp mammorna på en bar i Västerås innan bion som börjar 21.15 Vi ska se Sex and the City. Byggan ska nog inte skylla så mycket på mammorna att det blir en tidigkväll, vi är också rätt  slitna och blir nog inte så långvariga i storstaden. Dessutom har Byggan bokat in oss på en guidad tur till 155m i Sala Silvergruva 10.30 i morgon och innan dess ska vi ha tittat på sommarstugan, månsan - badet, kalkbrottet, men det tänkte hon att vi skulle ta på vägen till gruvan. Som sagt vi har en fullspäckad helg, vila kan vi göra på ålderdomshemmet när vi sitter och ljuger.


My har vissa problem..... men med lite vila och lite mindre godis så ordnar det sig nog.


Over and out

Av My & Elin - 12 juli 2008 14:13

Vi var i Vansbro lite över 9 och hämtade våra startkuvert och fixade så vi fick samma starttid. Började med toabesök och fika.

Vi ställde oss sedan på andra sidan, rakt över starten och kollade på Kortsimmet. Vattnet såg väldigt strömt och kallt ut. Lite nervöst...

Tog våra våtdräkter och gick över till startområdet. Toabesök igen och ombyte. Otroligt snygga i badmössor!!

Såg Carina i startgruppen före oss, hon stod och värmde upp iklädd strumpor och sopsäck!

Kl 11 var det dags för oss att stämpla in i startfållan. Här träffar vi Renja.

När starten har gått så är det så gott som omöjligt att ta sig fram i vattnet. Vi praktiserar hundsim och paddling... Lite kallt i början innan vattnet hade varmts upp våtdräkten. Sen var det riktigt skönt!

Efter ca 200 m och mååånga rop på mamma Gunilla och pappa Dan så fick de äntligen syn på oss och kunde gå längs hela älven och ta kort på oss.

Det var trångt ganska länge, myckt tafsande på varandra.

Inte så värst strömt. Gick mycket lättare än vad vi förväntat oss.

Ca 100 m kvar så ser vi att klockan är ca 11.41 Vi vet då att vi kommer att komma under 30 min. Elins tid blev 28.54 och Mys 28.55 Vi skulle gå uppför en ramp för att de skulle scanna av oss. Kroppen kändes som bly och My gav Elin en rejäl spark på smalbenet, Sorry!

I målfållan stod våra supportrar och tog kort. Vi fick medalj och även vars en ros av Elins föräldrar. Tack!

In mot duschen och omklädning. My känner att ena linsen sitter lite galet och bestämmer sig för att tu ut den. Får endast ut en halv!! Hur tusan kan den gått mitt itu i ögat?? Andra halvan sitter alltså kvar bakom ögat. Jaja, den kom ut efter ett tag.

Alla som genomfört loppet blev bjudna på lunch, rotfruktsgratäng och någon sorts skinka. Morotskaka och cocosboll! Mmmm... Vi satt och åt med Carina och Ernst. Carina simmade på 21 min.

Sedan bar det iväg till bilen och Elin tittade på sin kompis Idas start.

Vi fick ännu en present. Enfilt med dödskallar. Orsak? För att vi är så tokiga som genomför det vi gör och ifall vi skulle frysa. Hihi. Tack så mycket!


Nu sitter vi i bilen på väg till Sala igen. Rätt utmattade. Fast loppet inte var så jobbigt så är det ändå en urladdning, då man är lite spänd inför loppet. Kul var det iaf! 3 av 4 grenar genomförda!


Kvällens planer är ännu oklara. Det blir bio i Västerås iaf kl 21. Hoppas att den är riktigt bra, annars kommer vi decka...


Over and out.


Av My & Elin - 12 juli 2008 06:51

Elin tyckte att jag skulle skriva lite om intrycken från igår när jag träffade hennes familj.


Elin är så gott som en kopia av sin mamma. Otroligt lika till utseendet! Deras rörelsemönster är detsamma.

Till sättet skiljer de sig lite. Elin är VÄLDIGT strukturerad. Gunilla är mer ähh, det tar jag sen...


Dan blev väldigt glad när han såg sin dotter. Svettig och smutsig så omfamnade han henne direkt och hon fick en puss på kinden och "Kul att se dig!"


Jocke, brorsan, har jag träffat en gång tidigare. En riktigt bror-syster relation. De känns väldigt vuxna... Hihi. Verkar komma överrens bra!


Pia, syrran, är lik både mamma och pappa till utseendet. Hon är väldigt olik Elin till sättet! Speedad till tusen! Ni kan tänka er en speedad My gånger 1000!

Himla spontan och rolig tjej!

Vältränad! Hade skitsnygga jeans på sig förresten!


Mormor Elisabeth. Ja, som jag skrivit innan så är det ju här Elin har fått sin tendens till att få ut kalla, klockrena kommentarer. Hennes mormor är även väldigt strukturerad och pedantisk. Var ju en liten sväng i hennes lägenhet igår och det var ordning och reda!


Så ja, då har ni fått lite info.


Over and out.

Av My & Elin - 12 juli 2008 06:39

God morgon!

Då sitter vi i bilen påväg till Vansbro. Pappa Dan kör. Mamma Gunilla är också med. De har GPS, bådar gott. Hur mår vi?


Elin:

Orkar inte, men det känns bra håller på att ladda meditativt=sova


My:

Jag känner mig pigg! Har sovit riktigt gott inatt. Det var rätt kallt i källaren, men med dubbla täcken så blev det härligt.

Den där känslan som brukar infinna sig innan våra lopp har krupit fram, spänd förväntan.

Elin, tittade precis på mig, shit, jag har glömt våtdräkterna!

Eller hur, kul skämt!

Ska bli riktigt spännande det här. Undras hur strömt det är i älven? Hoppas det inte är lika strömt som på de värsta ställena vi råkade ut för i Öresund när vi simmade där. Då kommer det bli tufft.

Jag ska också vila ögonen nu.


PS Mamma Anti, kul att du gillar vår blogg! Fortsätt skicka kommentarer till oss, det gäller alla! :) Det ger energi till oss!


Over and out.



Ovido - Quiz & Flashcards