Alla inlägg under maj 2009

Av My & Elin - 8 maj 2009 13:59

Romantik i vardagen
Tjejen står och strippar framför sambon, som bara har ögon för TV:n.
- Ser du inte vad jag gör? säger hon irriterat när hon har hunnit till trosorna.
- Jodå, men kan du inte sortera tvätten någon annanstans? 


Over and out.
Av My & Elin - 8 maj 2009 11:14

Elins hiss 1: Att jag ska åka till Sala idag

Elins hiss 2: mammor som har maten färdig när man kommer hem från jobbet 


Mys hiss 1: Doften av raps! Lovely!

Mys hiss 2: ”Det krävs 72 muskler för att se sur ut, men endast 14 för att le”. Vi träningsnördar brukar ju vilja använda så många muskler som möjligt, men just här gör vi ett undantag! Smile! :)


Elins diss: En chef som aldrig är tillgänglig på jobbet

Mys diss: Skoskav. Tack för att det finns Compeed! 


Trevlig helg!

Over and out.


Av My & Elin - 7 maj 2009 13:26

Igår stundade det åter igen smyckesparty hos My. Det var 9 månader sedan sist och alla verkade rätt taggade på att få shoppa loss!

My hade denna gången fixat maten själv (förra gången var mamma Anti snäll och hjälpte till), det serverades tacopaj, chips, sallad och bröd. Bitte och moster Marie delade dessutom en flaska vin med kommentaren från moster:

”Det var väl ingenting. Jag och din mamma delade på 3 flaskor för 10 år sedan!”

Mamma Anti: ”Ja, då var vi rätt fulla…”

När alla var mätta och belåtna rusade tjejerna (ja, vi kallar fortfarande er över 50 för tjejer, snällt va?!) in i sovrummet för att kolla in Jennys smycken! Som vanligt, vilka fina grejor och en hel del nyheter! Precis som förra gången blev det trångt framför speglarna i hallen och badrummet. Några var som vanligt väldigt veliga! Men vi kan bara hålla med, det är inte lätt att välja vilket man ska ha… Kön blev därför lång till Jennys lilla verkstad i Mys kök. Vi knäskadade blev lite trötta och vissa av oss satte sig helt enkelt på golvet!  

Man kan väl inte säga annat än att man längtar tills leveransen kommer med de snygga armbanden hälften av oss köpte?! :)


Over and out.

Av My & Elin - 6 maj 2009 08:52

I 1,5 år har jag försökt hitta nya glasögon. Mina nuvarande har varit slitna ett bra tag och jag behövde dessutom ny styrka på mina glas, så det var hög tid. Jag har lånat hem glasögon på Synsam 4-5 gånger. Här emellan har jag besökt andra affärer för att kanske hitta lyckan där, men icke.

För ett par veckor sedan tog jag och Checke tag i saken och besökte Synsam igen. Hittade ett par WOW-snygga, fast de var självklart i fel färg... Serviceminded som personalen är, skulle de kolla upp om de fanns i andra färger och försöka få tag på en bild på dem åtminstone.

Efter några dagar ringde de mig och jag fick komma in och kolla på dem på nätet. Den nya färgen som de tänkt var inte heller rätt... Jag började se bakom deras fasad att jag var ganska jobbig (vilket jag håller med om, men glasögon kostar faktiskt mycket pengar och det ska ju faktiskt bli bra). På bilden fanns även samma modell fast i ytterliggare en annan färg. Snälla som de är skickade de ut mail till alla Synsam butiker i hela Sverige för att försöka få hem denna båge. Efter ytterliggare ett par dagar ringde de och berättade att bågen inte fanns, utan de var tvungna att beställa hem den. Grejen var att de inte kunde lämna tillbaka den om jag inte ville ha den, utan då var de tvungna att sälja den till någon annan. Lite press kände jag.

Efter en vecka ringde Synsam igen och sa att bågen hade kommit. Jag begav mig dit och den var riktigt snygg. Dock var jag lite skeptisk och bad att få låna hem den och prova i lugn och ro. Jag såg återigen att personalen tyckte att jag var jobbig...

Väl hemma blev jag ännu mera osäker, lite för mörk kanske? Sen kom räddningen, efter besöket hos frissan som gjorde mig till JÄTTEBRUNETT passade glasögonen helt perfekt!

I måndags begav jag och mamma oss till Synsam. Jag hade lovat dem att bestämma mig om glasögonen plus att jag skulle på linsundersökning. Ni skulle sett killens min när jag sa till hans kollega att jag ville ha glasögonen!

"Jaha, så det blev dem?"

"Ja, det var kanske tur för mig efter allt slit du lagt ner?"

Jag fick ett litet mumlande mmmm tillbaka...

Å jag känner väl nästan detsamma, om jag inte hade valt dessa hade jag inte vågat mig in på Synsam fler gånger.

Då jag själv jobbat i servicebranschen vet jag hur man snackar bakom disken. Kan ni tänka er hur de snackar om mig på fikan?! Jag får väl bjuda på det...


Over and out.

Mysan



Av My & Elin - 5 maj 2009 15:53

Ja ibland förstår jag inte riktigt hur ens tankeverksamhet fungerar! Imorse när jag satt i en bil till Kristianstad hörde jag på nyheterna att det varit oroligt i Helsingborg igår kväll när det var fotbollsderby. Poliserna hade blivit attackerade och tåg förstörda är det verkligen detta ens skattepengar ska gå till. Vuxna människor som inte kan bete sig,jag blir så arg!


Tankarna går också till den familj i Vejbystrand som igår förlorade sin 7 åriga dotter i en bilolycka där pappan var förare av bilen. Skulle man någonsin förlåta sig själv?


Igår kväll när jag åt kvällsmat (kålpudding) tittade jag på tv programmet hitta hem. Arg blev jag igen hur kan folk bara göra så mot sina djur. Men när jag idag har fått höra att chefen för djurskyddet i Kristianstad avgått blir jag lite gladare. Som ni kanske alla har läst har djurskyddstillsyn inte fungerat så värst bra sedan årsskiftet! Anmälningar som kommit in i januari behandlas i april.... på kommunen åkte vi för det mesta ut samma dag! Hoppas det blir förändring på detta nu.


Nu har jag fått skrivit av mig lite :) och ska gå och byta om och sen bege mig till Halmstad.


Over and out

Bygg

Av My & Elin - 4 maj 2009 21:09

Jag hann inte med något inlägg på dagen idag så därför blir det ett kvälls inlägg istället. Jag kommer nästan inte ihåg vad jag skrev om senast men jag börjar med lite vardagslyx från förra veckan. I onsdags var jag på bio och såg the reader med arbetskollegan Gunilla och hennes mamma. Det var länge sean som jag såg en så bra film. Oscarbelönad Kate Winselt gör en grym insats och snyggingen, kommer inte ihåg vad han heter, är dålig på skådespelare, hade jag inga som helst problem med att vila mina ögon på. Filmen handlar om en pojke som inleder ett romantiskt förhållande med en äldre kvinna (Kate). Efter en tid försvinner kvinnan och flera år senare när pojken (som senre blir man) är juridikstuderande möts de igen. Kvinnan är då åtalad för att ha arbetat i konsentrationslägren och deras kontakt upptas igen! Filmen rekomenderas helt klar.


I torsdags fortsatte vardagslyxet med en ansiktsbehandling. Det är sååååå skönt. Jag säger det varje gång som jag varit på någon behandling att detta måste jag göra oftare, men så går tiden. Jag var på ett ny öppnat ställe i Ängelholm, kommer inte ihåg vad stället hette, men det ligger i alla fall vid ticket på järnvägsgatan. De hade öppningserbjudande de två första veckorna så då passade jag och Malin på att få vars en behandling till halva priset inte helt fel :)


Långhelgen försvann i ett nafs. En valborg utan brasa.... jag kan inte minnas att det hänt förut! Jag som tycker att det är så mysigt med eld. Minna vänner tog väl hand om mig på 1 maj och jag slapp demonstrationståget som vanligtvis går utanför mitt fönster kl tidigt på morgonen med trummor och trumpeter! Istället fick jag riva kök i Magnarp och det är en härlig förlösande känsla att bara få slå sönder saker :) I like, behöver någon hjälp att riva så vet ni vart jag finns.


Nu är det tillbaka till verkligheten ny jobbevecka och jag måste tidigt i säng ikväll. För i morgon kväll ska jag och mina arbetskollegor springa vårruset. Så har ni vägarna förbi kom och heja fram mig.


Sov gott


Over and out

Byggan

Av My & Elin - 4 maj 2009 08:36

Igår eftermiddag begav jag mig ut på en löptur. Tanken var att jag skulle testa 30 min och till min förvåning gick det väldigt bra! Baksidan höll sig snäll hela turen och flåset var helt okej!

Glad? Mycket!


Over and out.

Mysan

Av My & Elin - 2 maj 2009 21:35

Efter enbart 4,5 timmars sömn var det dags att stiga upp och förbereda mig inför dagens utflykt med Elina och Emlan. 5.45 hämtade de mig... Helt sjukt hur tidigt man kan stiga upp bara för att man ska shoppa! :)

Alla tre är rätt stora fans av Ullared och dit hittade vi utan problem. Dock blev vi lite besvikna eftersom vi inte hittade så mycket där. Det var ändå tur att vi hade Emlans pappas bil, för i min eller Elinas minibilar hade vi inte fått plats med de kassarna i bagagen!

Efter Ullared begav vi oss mot Gällstad. Jag satte mig bakom ratten och var rätt säker på vägen dit (är inte envis alls). Elina skulle vara kartläsare. Fram till Svenljunga var det lugnt, men därefter skulle jag ta en genväg... Hmmm. Det var världens rallybana. Elina blev lite smått orolig i magen. Sorry, men det var himla kul väg!

Vi kom längre och längre ut i buschen och det kändes lite fel. Jag lyssnade dessutom inte så bra på Elinas råd om vägval utan körde självklart mitt eget... Tillsist kom det en skylt, Gällstad. Vi blev himla förvånade då vägen blev en grusväg. 1 mil körde vi på grus och gissa om bilen var dammig! Fram kom vi, men jag har lärt mig att aldrig köra genvägar igen!


Både jag och Elina skulle vara ensamma ikväll så vi passade på att äta middag på torget i solen! Lovely!


Over and out.

Mysan

Ovido - Quiz & Flashcards