Alla inlägg under juli 2008

Av My & Elin - 18 juli 2008 08:30

Igår var det dags att träffa Ulrika igen. Hon är helt lyrisk över att få göra dessa tester på oss. Det är precis vad hon är utbildad till och hon gillar det tydligen stark...

Vi däremot är lite skeptiska. Iaf till hennes första grej. Vi skulle ställa oss rakt upp och ner i rummet och hon studerade oss sedan från topp till tå! Som vanligt skrev hon febrilt i sin bok... Jaha? Vad händer nu??

Hon gjorde massa konstiga tester på oss, vi fick lägga oss på golvet med benen i vädret, tom på skrivbordet!!

Efteråt så hon, nu ska jag visa vad jag gjort och kollat på er.

Vi är båda sneda i kroppen. Ganska mycket också. Elin måste göra lite övningar för att få rätt på sin höft, stretcha den och rumpan. My har för korta vadmuskler och hennes höftböjare är inte så rörlig som den borde vara, stretcha stretcha!

Vi skulle inte lägga mer vikt än så här vid vår sneda kropp just nu. Det ska vi fokusera på efter Lidingöloppet.


Därefter skulle vi göra ett löptest på 2,5km. Vi fick ändrat det till 3 km istället, så slog vi två flugor i en smäll då det var vårt individuella pass med innebandyn.

Svårt att springa på löpband. Där är ju inget som svischar förbi, så man har lite dålig koll på hastigheten... Vi fick ändå bra tider!


Vi gjorde våra sista styrketester, vilka var armhävningar och uthållighet på bänkpress. My fick dessutom göra om sina situps, då hon gjorde fel i tisdags.


Vi är helt slut. Träningspass fyra dagar på raken är lite väl. Det kommer bli så nästa vecka också. Vi ska nämligen träffa Ulrika både tisdag och torsdag. Tur att vi tycker det är roligt!!

Känslan av att det är en träningsfri dag idag är helt underbar!!

Imorgon kommer vi köra kondition. Beroende på hur kroppen mår så blir det antingen 9 km slingan i skogen eller löpning vid Hålehall.


Trevlig helg på er!

Over and out.

Av My & Elin - 17 juli 2008 08:11

Igår var det som sagt innebandyträning. Upplägget blev så här:

Lång intervallträning 4x4min på 80%.

Innebandy 60 min, avslutsövningar och spel på liten plan.

Meningen var att vi skulle köra fys 30 min ute efteråt, men vädret tillät inte det. Vi körde istället en snabbis av kolmasken-programmet. Helt ok, det känns ändå...

Benen var ganska möra efter hela träningspasset. Kan väl tillägga att de fortfarande är det.

Det är frågan hur vårt resultat kommer bli på löptestet på Friskis ikväll? Vi ska dessutom köra uthållighet på bänkpress och armhävningar.


Imorgon är det vila! Nice!

Elin börjar dessutom sin 2-veckors semester. My däremot får jobba en vecka till.


Over and out.

Av My & Elin - 16 juli 2008 08:31

Igår skulle vi träffa vår PT Ulrika på Friskis för alla möjliga tester.

Vi fick börja med att fylla i ett papper om våra motionsvanor både nu och innan 20-års ålder, vardagsmotion, röker eller snusar vi (big no no), har vi några hjärt o krälsjukdomar (inte vad vi vet...), vikt och längd. 

Med dessa svaren skulle Ulrika sedan bestämma ett viss motstånd på första testet, vilket var konditionstest på cykel. Testet påminner om det man gör på hälsokontrollen på företaget.

My var först ut. På med pulsmätare, hitta vilopulsen och sen på cykeln. Skulle cykla i ca 7 min och hålla samma "hastighet" hela tiden. Med jämna mellanrum kollade Ulrika av pulsen och hur My kände sig på en skala;

Mycket lätt, ganska lätt, lite ansträngande, mycket ansträngande...både i andning och benen.

Efter två minuter rinner svetten av My och frågar om det är bra??

Får som svar, väldigt bra! Det betyder att kroppen är vältränad!

Haha, härligt att höra!

Elins tur, samma procedur. Svetten lackar här också!

Vi brukar inte behöva röra oss så många meter innan vi har en svettpöl under oss...

Sedan får vi se våra resultat. Ulrika har kollat lugnornas syreupptagningskapacitet, och även kapaciteten med tanke på ens vikt. Vi fick exakt samma resultat!

På en skala så hamnar våra lungor på elitnivå och den andra (har inte riktigt koll på vad det var) på mycket hög, alltså ett streck under elit. Mycket bra!


Ulrika ville göra några övningar på oss för att se hur vår rörlighet och balans är. Allt för att kunna lägga upp vår framtida träning.

Vi skulle göra knäböj med raka armar ovanför huvudet och en pinne horisontellt mellan dessa. Ulrika tittade ordentligt, lite hmmm-ande och skrev på sitt papper.

Sedan skulle vi göra samma sak mot en vägg! Fötterna två centimeter ifrån, näsan kasar på väggen. Hallå ja! Var är vår balans, det gick sådär. Uupps...

Dags för utfall med en pinne som man höll med händerna bakom ryggen. Denna skulle toucha på 3 ställen, huvud, mellan skuldrorna och rumpan. Hela tiden... Armbågen skulle dessutom peka rakt åt sidan. Väldiga problem! My kunde inte hålla armbågen rätt, vilken betyder att hon har för kort bröstmuskel. Elin gjorde ett sving med höften, vilket bara konstaterar att hon har problem med den. Ulrika skrev och skrev...  


Ytterligare ett konditionstest. På roddmaskinen och ro 500 m så snabbt som möjligt! Det gick bra för oss. Här börjar dock träningen från i måndags göra sig till känna.


Dags för styrketester. Det var max som gällde. Vi körde knäböj, bänkpress, situps, rygg. Ulrika lastade på vikter...

Mycket intressant att se resultatet hon ska få ut av detta!


Ulrika kollade sedan Mys problem med andningen. Konstaterade ganska snabbt att hon andas uppe i bröstkorgen istället för i magen. Lägg dig på golvet! Okej...

Läs denna texten för Elin som håller för öronen. Vaaaaaa?

Elin hörde inte. Du måste få ner andningen i magen. My kände sig som en tönt som låg där...

My har fått läxa till nästa träff med Ulrika som är imorgon torsdag. Jobba på att andas med magen. Det är faktiskt inte lätt!!

Övning ger färdighet. Detta är även ett ypperligt tillfälle för att träna Mys tålamod.


Ikväll är det innebandyträning igen!


Over and out.


Av My & Elin - 15 juli 2008 08:25

Gårdagens träning innebar lugn löpning i 40 min i Åstorp.

Därefter snörade vi på oss inneskorna, fattade klubban och entrade planen! Härligt... Det blev lite uppvärmning av målvakterna och sedan spel på liten plan.

Vi fick spela i samma lag och lyckades göra några mål!

My vågade låta sin gamla klubba ligga kvar i fodralet och istället ta den nya som legat med plasten på i ett halvår. Det var på tiden...

Elin är som vanligt säker där bak och bra på uppspel. 60 min var vi på planen.

Vi bytte sedan skor igen och gick ut. Ben-programmet stod på schemat. Ett härligt pass som suger i benen. Blev även armhävningar, dips, situps och rygglyft. 30 min höll vi på med fys.

Kul med långa pass!


Ikväll är det som sagt dags att få vår form svart på vitt. Dags för tester!

Vi får se om vi skriver om resultatet här...


Over and out.

Av My & Elin - 14 juli 2008 08:30

Löpningen är 29 september i Stockholm. Vi har 2,5 månad på oss att träna upp konditionen ordentligt! Målet är att vi ska flyga fram...


Igår när vi satt i bilen hem så var det en tävling på radion, man kunde vinna en kärleksweekend.

Elin: Jag undrar när jag ska få åka på kärleksweekend?? Eller, ja, denna helgen har ju varit nästan varit en kärlekshelg!

Hihi.

My: Du ville ju inte sova i 120-sängen med mig!

Elin: Du hörde vad mormor sa, inget mys kvällen innan tävling!!


Ja, vi har himla roligt...


Over and out.


Av My & Elin - 14 juli 2008 08:23

Så ja, då var vi på jobb igen. Har haft en underbar helg, riktig semester! :)


Vi körde inom Elins kusin Maria i Linköping igår kväll. Där blev vi bjudna på god paj!

Maria hade cyklat Vätternrundan i år och hade köpt en fin racercykel! Sååå avis vi blev. My lite mer, då den var snyggt turkos/mintgrön!


Vi landade i Änglaholm kl 22.30 Båda störtade tills sängs...


Ingen vila här inte. Schemat för veckan:

Måndag: Innebandyträning

Tisdag: Tester med PT på Friskis (kondition, rörlighet, core...)

Onsdag: Innebandyträning

Torsdag: Träning med PT på Friskis


Vi får se vad vår PT säger om resten av dagarna i veckan. Hur vi ska träna, om vi ska träna eller vad? Vi har iaf ett individuellt pass med innebandyn som vi måste ta itu med i helgen, vilket ska vara 3 km i högt tempo. Antar att vi genomför det passet på lördag förmiddag.


Over and out.

Av My & Elin - 13 juli 2008 15:43

Mats, enabrt för dig skulle vi tagit ett kort på pappa Dans motorcykel. Du vet, du och Elin har ju pratat om denna ljuvliga Harley. Vi ska försöka få Dan till att mms en bild till oss som vi sen kan vidarebefodra till dig.


Vi har dessutom tre speciella låtar som vi alltid får höra x antal gånger på radion under våra turnéer. Det är Leona Lewis, Better in time (det är så man bööölar), Walking in Memphis och Jason Mraz med I´m yours som vi gladeligen sjunger med i.


Checke, läser du vår blogg oftare än vad du svara på våra sms? Vi vill veta om du var på festen igår och såg massa kändisar!!!


Vi har tyvärr missar innebandylägret i Halmstad denna helg. Hade varit ett ypperligt tillfälle att få lära känna alla i laget. Hoppas att ni haft kul! Antar att vi får höra lite skvaller imorgon...


Over and out.

Av My & Elin - 13 juli 2008 15:30

Imorse unnade vi oss sovmorgon, vi gick inte upp förrän kl 9.30 Ställde dock klockan på 8, men på Mys inrådan så tyckte hon att vi skulle dra oss lite...

Därför blev det ingen guidad tur i Silvergruvan. Så gruvfrun får se oss åter vid ett annat tillfälle.

Vi tog istället cyklarna och begav oss ut på en tur. Elin visade sommarstugan, Måns Ols, Kalkbrottet, Skugganbadet och Stens Botten där de har byggt en äventyrsbana. Efter ca 2 h cykeltur begav vi oss hem igen där det väntade släktmiddag. My fick träffa morbror Pelle och hans fru Lena. Mormor Elisabeth, Jocke och Sandra var också där.

Dan och Gunilla bjöd på tjälknöl med potatisgratäng. Väldigt gott!!


My har fått flashbacks sen hon var på semester som liten flicka. Husvagnssemstrar där man åkte hemifrån och fick se nya platser och blommor... Mmm, det är sant. Har varit en himla trevlig helg! Har blivit ompysslad bra av familjen Bygg!


Deprissionen som vi hade igår efter filmen, om vi skulle få gifta oss mm, har lagt sig igen. Ja, här pendlar vi mellan humören.

Vi är fullt medvetna om att det kommer bli vår tur en gång, snart...

Elin har ett ordspråk på sin kyl där hemma som lyder:

"I väntan på den rätte, ska man unna sig att ha kul med dem man träffar under tiden..."

Okej, då kör vi på det!


Nu sitter vi alltså i bilen på väg hem. Om ca 3 h kommer vi stanna för att äta middag någonstans och byta förare. Därför ska My försöka få sig någon timmes schlafen så hon pallar köra sista biten hem.


Over and out.


Ovido - Quiz & Flashcards