Alla inlägg under juli 2008

Av My & Elin - 13 juli 2008 00:58

Då är vi tillbaka efter vårt röj i Västerås. Elin hade skrivit en liten karta för att hitta dit. Vi fick sedan en halvdan förklaring (eller det var Elin som förstod fel??) till restaurang Å där vi skulle möta upp tjejerna. Hittade till sist och vi tog lite dricka där.

Framåt 21 så letade vi oss till biografen för att titta på den efterlängtade filmen! Hade höga förväntningar!

Ååååå, så bra den var. Så många tårar som rann ner för kinderna och massa av skratt. Allt detta om vart annat, eller samtidigt för den delen...

Våra magar är lite i uppror och de låter nästan, observera bara nästan som en incident i filmen. Vi har nu just världens problem. Vad heter hon? Det är Carrie, Miranda, Samantha och ??

Vi blev självklart lite deprimerade under filmen. Kommer vi leva som singlar resten av livet (detta är förstås lite vårt eget fel), kommer vi få gifta oss?

Ja, tiden får väl utvisa och vi måste nog sluta tänka och analysera så mycket! Men Vi är ju tjejer och då måste man se allt ur 1000 tals olika perspektiv. Det kanske inte leder till något annat svar med det underhåller oss under tiden.


I morgon blir det sovmorgon till 8 sen ska vi som vi berättat tidigare på en gruvtur kl 11 den tar 1 h och vi går ner till 155 eller 60 meter. Därefter väntar lunch hemma på floragatan med lilla släkten. Vi siktar på att lämna Sala vid 15 tiden så vi kommer hem innan midnatt. Resan går raka vägen till Ängelholm men tar ändå minst 6 timmar beroende på hur många stopp det blir på vägen.


Vi glömde tidigare berätta att Elin vann på sitt startnummer. Hon fick en påse med chips, choklad och annat gott från Karamellfocket- Hon behöver äta upp sig!


Schlafen time...


Over and out.

Av My & Elin - 12 juli 2008 17:35

Då är kvällens aktiviteter planerade. Vi äter middag med Elins föräldrar, det blir fisk och krocketter. Sen svirar vi om till en kväll ute i Västerås med Elins tjejkompisar = mammor på grönbete så det kommer nog bli livat men förmodligen en rätt tidigkväll om Elin känner sina vänner rätt. De har ju små liv som vaknar 06:00 och vill köra räserbilar och då är det ju inte läge att vara bakis och trött. Vi har tänkt möta upp mammorna på en bar i Västerås innan bion som börjar 21.15 Vi ska se Sex and the City. Byggan ska nog inte skylla så mycket på mammorna att det blir en tidigkväll, vi är också rätt  slitna och blir nog inte så långvariga i storstaden. Dessutom har Byggan bokat in oss på en guidad tur till 155m i Sala Silvergruva 10.30 i morgon och innan dess ska vi ha tittat på sommarstugan, månsan - badet, kalkbrottet, men det tänkte hon att vi skulle ta på vägen till gruvan. Som sagt vi har en fullspäckad helg, vila kan vi göra på ålderdomshemmet när vi sitter och ljuger.


My har vissa problem..... men med lite vila och lite mindre godis så ordnar det sig nog.


Over and out

Av My & Elin - 12 juli 2008 14:13

Vi var i Vansbro lite över 9 och hämtade våra startkuvert och fixade så vi fick samma starttid. Började med toabesök och fika.

Vi ställde oss sedan på andra sidan, rakt över starten och kollade på Kortsimmet. Vattnet såg väldigt strömt och kallt ut. Lite nervöst...

Tog våra våtdräkter och gick över till startområdet. Toabesök igen och ombyte. Otroligt snygga i badmössor!!

Såg Carina i startgruppen före oss, hon stod och värmde upp iklädd strumpor och sopsäck!

Kl 11 var det dags för oss att stämpla in i startfållan. Här träffar vi Renja.

När starten har gått så är det så gott som omöjligt att ta sig fram i vattnet. Vi praktiserar hundsim och paddling... Lite kallt i början innan vattnet hade varmts upp våtdräkten. Sen var det riktigt skönt!

Efter ca 200 m och mååånga rop på mamma Gunilla och pappa Dan så fick de äntligen syn på oss och kunde gå längs hela älven och ta kort på oss.

Det var trångt ganska länge, myckt tafsande på varandra.

Inte så värst strömt. Gick mycket lättare än vad vi förväntat oss.

Ca 100 m kvar så ser vi att klockan är ca 11.41 Vi vet då att vi kommer att komma under 30 min. Elins tid blev 28.54 och Mys 28.55 Vi skulle gå uppför en ramp för att de skulle scanna av oss. Kroppen kändes som bly och My gav Elin en rejäl spark på smalbenet, Sorry!

I målfållan stod våra supportrar och tog kort. Vi fick medalj och även vars en ros av Elins föräldrar. Tack!

In mot duschen och omklädning. My känner att ena linsen sitter lite galet och bestämmer sig för att tu ut den. Får endast ut en halv!! Hur tusan kan den gått mitt itu i ögat?? Andra halvan sitter alltså kvar bakom ögat. Jaja, den kom ut efter ett tag.

Alla som genomfört loppet blev bjudna på lunch, rotfruktsgratäng och någon sorts skinka. Morotskaka och cocosboll! Mmmm... Vi satt och åt med Carina och Ernst. Carina simmade på 21 min.

Sedan bar det iväg till bilen och Elin tittade på sin kompis Idas start.

Vi fick ännu en present. Enfilt med dödskallar. Orsak? För att vi är så tokiga som genomför det vi gör och ifall vi skulle frysa. Hihi. Tack så mycket!


Nu sitter vi i bilen på väg till Sala igen. Rätt utmattade. Fast loppet inte var så jobbigt så är det ändå en urladdning, då man är lite spänd inför loppet. Kul var det iaf! 3 av 4 grenar genomförda!


Kvällens planer är ännu oklara. Det blir bio i Västerås iaf kl 21. Hoppas att den är riktigt bra, annars kommer vi decka...


Over and out.


Av My & Elin - 12 juli 2008 06:51

Elin tyckte att jag skulle skriva lite om intrycken från igår när jag träffade hennes familj.


Elin är så gott som en kopia av sin mamma. Otroligt lika till utseendet! Deras rörelsemönster är detsamma.

Till sättet skiljer de sig lite. Elin är VÄLDIGT strukturerad. Gunilla är mer ähh, det tar jag sen...


Dan blev väldigt glad när han såg sin dotter. Svettig och smutsig så omfamnade han henne direkt och hon fick en puss på kinden och "Kul att se dig!"


Jocke, brorsan, har jag träffat en gång tidigare. En riktigt bror-syster relation. De känns väldigt vuxna... Hihi. Verkar komma överrens bra!


Pia, syrran, är lik både mamma och pappa till utseendet. Hon är väldigt olik Elin till sättet! Speedad till tusen! Ni kan tänka er en speedad My gånger 1000!

Himla spontan och rolig tjej!

Vältränad! Hade skitsnygga jeans på sig förresten!


Mormor Elisabeth. Ja, som jag skrivit innan så är det ju här Elin har fått sin tendens till att få ut kalla, klockrena kommentarer. Hennes mormor är även väldigt strukturerad och pedantisk. Var ju en liten sväng i hennes lägenhet igår och det var ordning och reda!


Så ja, då har ni fått lite info.


Over and out.

Av My & Elin - 12 juli 2008 06:39

God morgon!

Då sitter vi i bilen påväg till Vansbro. Pappa Dan kör. Mamma Gunilla är också med. De har GPS, bådar gott. Hur mår vi?


Elin:

Orkar inte, men det känns bra håller på att ladda meditativt=sova


My:

Jag känner mig pigg! Har sovit riktigt gott inatt. Det var rätt kallt i källaren, men med dubbla täcken så blev det härligt.

Den där känslan som brukar infinna sig innan våra lopp har krupit fram, spänd förväntan.

Elin, tittade precis på mig, shit, jag har glömt våtdräkterna!

Eller hur, kul skämt!

Ska bli riktigt spännande det här. Undras hur strömt det är i älven? Hoppas det inte är lika strömt som på de värsta ställena vi råkade ut för i Öresund när vi simmade där. Då kommer det bli tufft.

Jag ska också vila ögonen nu.


PS Mamma Anti, kul att du gillar vår blogg! Fortsätt skicka kommentarer till oss, det gäller alla! :) Det ger energi till oss!


Over and out.



Av My & Elin - 11 juli 2008 21:29

J..la skit, My hade precis skrivit ett jättelångt inlägg som Elin-klant skulle läsa igenom och sedan ladda upp. Vips så var allt borta och vi eller My får skriva om allt igen.... Sorry I own you one!!!

Jaha, då gick Elin på toa och borstar just nu tänderna. My försöker alltså skriva igen. Hihi. Det är lugnt Elin, tur för dig att jag tar det mesta med en klackspark i mitt nya liv.


Jo, vi är som sagt helt slut efter en lång bilresa. Vi landade i Sala 12.30 Träffade Elins föräldrar och hennes mormor Elisabeth. Började att luncha på sallad.

Elin och hennes mamma sitter och diskuterar sovplats för oss under nätterna här, sängen, madrass, får vi plats med allt i rummet?

Elin svarar, ja, vi kan inte sova båda i en 120-säng iaf!!

Mormor Elisabeth slänger då in följande kommentar:

"De kan ju inte mysa ikväll, de ska simma imorgon!"

Elisabeth tittar på My som redan lagt sig dubbel i skratt. Hon förstår nu vad hon sagt...

Det är klockrent för My vem Elin fått sina kalla och roliga kommentarer ifrån, sin kära mormor!

Vi fick sedan låna cyklar (mammas och mormors) och färden bar mot City. På vägen fick My se det nya fängelset, Elins skolor, lägenheten mitt i city som var hennes hem i tidig barnålder, dagis, suparlägenhet (vilken låg nära Ica och de skickade 18-åringarna för att köpa en kundvagn full med Folköl), var hennes första kärlek bodde... Parentes här, Elin gjorde slut med denna kille (Edde) pga att hennes kompis gjorde slut med sin kille som var kompis med Elins kille. Förstår ni?? Ojojoj. Elin tyckte om honom massor, men hon kunde ju inte va ihop med honom då... De blev dock tillsammans några år senare med då gjorde Edde slut med Elin efter ett tag för att ge igen. Ännu en gång, ojojoj. Det finns många brustna hjärtan i Sala efter Elins frammarsch (obs! hennes egen kommentar...)

I city så köpte Elin present till sin syster och tyg till att göra en tavla till hemmet.

Vi cyklade därefter till affären för att inhandla lite mat till kvällen. Regnet hängde i luften och vi bestämde oss för att cykla hem med maten och ta bilen till nästa anhalt. Nämligen besök hos Elins närmsta vän Tessan, hennes Jonas och sonen Hugo. Här blev vi bjudna på fika och lek, bla Björnen sover. My, du måste öva på barnsånger ifall du ska ha barn i framtiden!! Vi har även fått smeknamn av Hugo:

Elin - Äääälin

My - Mos (!!)

Därefter fick vi besöka ännu en mataffär då vi glömt att köpa yougurt. Vi fick även köra inom Elins mormor för att lämna cykelnyckeln som smarte-My lagt i sin väska...

Hem till huset igen där brorsan Jocke, sambo Sandra och syster Pia anlänt. Det blev grillning, mmmm, gott!!

Nu har vi duschat och Elin har packat väska inför morgondagen. Vi ska köra kl 06.30 Schlafen in Das Auto??? Jaaaaaa.


Vi körde förresten även förbi Silvergruvan för att kolla när de har guidade turer på söndag. Det kommer alltså bli en tur där på söndag förmiddag.

Som ni förstår är schemat för helgen ganska späckat.


Nu måste vi sova och fasen ifall detta inlägget också försvinner, då får ni klara er utan...

Datorn hänger med till Vansbro imorgon så vi kan uppdatera er direkt på bilfärden hemåt.

Håll tummarna fr kl 11.15 till 13. Vi vet inte riktigt våra starttider med tanke på att vi ska försöka bli flyttade till samma grupp. Allt för att My inte ska sjunka.

God natt.


Over and out.

Av My & Elin - 11 juli 2008 11:05

För det första vill vi tacka för alla kommentarer! Det gav oss massor av energi! Hihi.

Checke, du kan vara lugn, vi har strålande sol nu!

Elin kör dock lite guppigt nu (Elin blev nu sur och skyller på vägen!!), så det är svårt för Mysan att hitta tangenterna. Vi får bara lyssna på Sveriges Radio för där är inget annat som fungerar i skobygden.

Vårt första stopp var kl 7.30 då Mys blåsa kallade på tömning. Vi såg en snygging på macken. Därefter hans bil och sällskap och deras dialekt. Ja, de skulle antagligen till Båstad med sin fina Mercedes Cabbe...

Väl tillbaka i bilen ser My den stora godispåsen. Frågar Elin, kan man äta godis nu? Javisst svarar Elin. Gött! Så tidigt på morgonkvisten har vi nog aldrig käkat godis.

Nästa stopp blev en timme senare i Jönköping då Elins mage kallade och Assis blåsa detsamma. Vi bytte även förare, My fick ta ratten nu. Självklart börjar Mysan sjunga till Walking in Memphis. Elin höjer radion! Varför? Pga att låten är bra eller My sjunger dåligt??

Elin småsover i bilen och My kör fel så vi hamnar inne i Katrineholm. Jaja, det var kul att se lite av den staden också.


Vi stannade precis på ett rastställe. Toabesök igen och dags för Assi att röra sig lite. Det är härifrån bilderna kommer. Byte av chaufför igen.

Elin koncentrerar sig så mycket på Hjalmarsund och att hon ska slänga i My så hon kan öva inför morgondagen. Helt plötsligt:

Oh, shit! Kamera! Elin bromsar och smyger upp huvudet bakom solskyddet. Vad är det för hastighet här????

Hahaha! Vi klarade oss nog.


Planen för i eftermiddag är lunch. Elin pratade precis med mamma Gunilla att hon skulle fixa lunch till oss. Det blir köpesallad då de inte kan använda sitt kök.

Vi ska grilla med Elins familj ikväll. Innan dess ska vi förstås in i stan så My får se Sala City.

Vi kommer förmodligen även träffa Tessa, Jonas och Hugo.

Vi ska lägga oss i tid då vi måste köra tidigt imorgon bitti.

Vi kommer att ta lite bilder i eftermiddag. Tex på Elins första hångelplats... Mys påhitt, självklart. Det blev många Vi-meningar där!

Elin måste dessutom till Apoteket för att köpa allergi mediciner. Annars kommer hennes konto bli länsat av alla pappersnäsdukar. Var får du allt ditt snor ifrån????

Alltid på våra träningar har Elin fickorna fulla av näsdukar. My frågade därför hur hon skulle göra imorgon på Vansbro Tjejsim. Kanske en dum fråga. Svaret blev att hon blåser ut det i vattnet!

Tack för den! My simmar närmst och det gäller alltså att hålla munnen stängd!


J-vlar vad hon kör!! Ni kan vara lugna, hon körde bara om en bil eller lastbil. My hann inte se...


Vi skriver mer efter Sala City turen.

Kram på er!


Over and out.


Av My & Elin - 11 juli 2008 06:10

Så ja, då är vi iväg. Bygg hämtade My kl 6 utanför dörren. I bilen låg Assi snällt och väntade.

Elins bil är nu fullproppad, vi där fram, all packning i baksätet och Assi i bagagen. My frågade precis vad bilen heter, Elin rabblade upp registreringsnumret. Då döpte My den till Black Spot. Elin säger smeknamn Spot.

Ja, så här kul har vi på morgonkvisten...


Elin:

Jag känner mig ganska pigg med tanke på att jag vaknade till två stirrande ögon 04.55 Skönt att det inte är strålande sol när vi ska sitta i en bil i 6 h. Jag har en skitig innerruta, måste putsa den.

Jag har dammsugit och tvättat av bilen igår, allt för våran turné.

Jag har tvättat min bil två gånger sedan jag var hemma sist, vilken kommer chocka min far då det är hur många gånger den bli tvättad på ett år annars...


Assi:

Stör mig inte, jag vill sova! (Kanske inte så konstigt då hon vaknade ganska tidigt)


My:

Känner mig otroligt pigg fast jag gick upp kl 5. Hmm... Är ordentligt laddad inför morgondagen, längtar till att hamna i plurret!

Har dock en blåsa under fotdynan, svider lite. Tur vi inte ska springa vårt lopp då.

Som vanligt hade jag svårt med packningen. Min väska är überfull. Ja, men man vet ju inte vad det är för väder... Dessutom måste man ha 3 par skor med sig. Jag skyller på att våtdräkten tar plats. Elin har faktiskt sin utanför.

Jag har glömt min kudde!!! Rrrr!


Vi återkommer vid vår paus kl 10. Förmodligen har vi något roligt att berätta.


Ha det så bra på jobb, ni som jobbar, och ni som har semester eller är lediga, ja, ni får göra något kul...

 Over and out.

Ovido - Quiz & Flashcards