Alla inlägg under november 2008

Av My & Elin - 12 november 2008 13:07

Elin var hos sin sjukgymnast idag på morgonen eftersom hon fått problem med hälsenan och har haft ont i höfterna länge…..så här löd domen.


Det var inte så farligt som jag trodde, men det kan bli om jag inte gör något åt det!

Jag är stram i ledbanden – ledkapseln runt höften på framsidan. Jag har fått övning där jag ska stretcha, men behöver hjälp när jag gör den och jag ska göra det så ofta jag kan.

Jag behöver träna styrka på låren in och utsidan. Vi tränar mycket fram och baksida på innebandyn, vilket inte är så bra. Jag ska köra tungt men det ska inte vara någon huggsmärta. Detta för att träna upp alla musklerna i låret och avbelasta ledbanden, kapseln och nerven som går på framsidan av låret. Jag måste träna djupa magmuskler – transversus – för att avlasta höftböjaren. Därför har jag svårt att göra ”fällkniven” när man ligger på rygg och en står vid ens huvud och kastar ner benen mot golvet.

Carina trodde även att knakandet i höften försvann när jag tränat upp magen och hela låren.

Jag ska göra balansövningar med fokus på foten. Jag vinklar in fötterna och kommer att få inlägg. Har fått hålfotsinlägg att testa med så länge. Eftersom jag vinklar fötterna fel åker knäna inåt för att kompensera det anstränger jag höften och hälsenan på fel sätt.

Jag ska inte översträcka i knäna – jag gör inte det när jag tränar men jag gör det ofta annars. Detta hör ihop med meningen innan.

För att jag inte ska falla in med fötterna och vinkla in knäna och anstränga höften – översträcker jag knäna för det är ”enklare” för kroppen att kompensera så.

Jag är väldigt stel i vader, lår, rumpa och behöver stretcha mycket, Carina uttryckte sig ” du är väldigt kort”! Jag fick visa hur jag stretch efter innebandyträningen och fick svar på vad som var bra och dåligt. Jag måste få mer tid till att tänja innan träning/match och efter är ju upp till mig att bli duktigare på att stretcha efter.

Jag får ta upp det med tränarna, ev kanske de läser det här också.


Inte nog med detta när jag skulle ta bilen i morse och köra till Hälsans hus möttes jag av en pool i min bil på förarsidan vid pedalerna det var säkert 4 liter vätska….. jag blir så trött. Bilar ska bara fungera. Så jag fick ta en handduk och lägga under mattan och köra iväg. Jag ringde pappa på jobb och sa att min bil inte mår så bra. Nähä och fick jag till svar ”vad har den för sjukdom denna gång då”? Och så berättade jag historien. Pappa trodde att det var kylaren som läckte. Jag kollade där man fyller på kylarvätska med det såg bra ut. Men jag bestämde mig för att åka inom Jojje bilmeck på vägen från Hälsans och han skulle titta på den på fredag och över helgen. Jojje sa att det nog inte var något fel på kylaren för vätskan smakar inte sött och det gör tydligen glykol som finns i kylaren utan det var nog bara vanligt vatten som kommit in. Förmodligen är det något som inte sitter rätt sedan han fixa med rutan!


My

Känns bra att Elin kollat upp sina skavanker hos sjukgymnasten och att hon gjort det i tid, innan någon allvarlig skada hänt. Min korsbandsskada blev nog en väckarklocka för oss båda, att verkligen lyssna på kroppen när den säger ifrån. Det borde nog ni andra också tänka på!

Vi får ta de närmsta månaderna som en rehabiliteringsperiod för oss båda. Vi får bygga upp våra kroppar från grunden och fixa till våra problem innan vi går på Klassikern.

Jag har även fått "godkänt" på min läxa hos PT Ulrika. Skickade mitt BLÄ-mail till henne och fick kommentarer tillbaka på det. Skönt att få klaga lite, bearbeta skadan mentalt och nu gå vidare!

Träningspasset på gymmet igår gick riktigt bra. Jag var lite nervös inför cyklingen och benpressen, hur mitt knä skulle reagera. Så imorse när jag vaknade tafsade jag på det direkt och blev väldans glad av att jag kände min knäskål ordentligt!

Imorgon kommer jag lägga på någon minut till på cyklingen, stegvis framåt…


Ikväll är det dags för match mot Öresund/Malmhaug. Tror alla i laget är riktigt sugna på att få ta hem tre poäng! Matchen är hemma och vi hoppas på mycket publik och rejäl kämparglöd, precis som i förra matchen. Det är lite annorlunda för My att ladda inför ett möte på bänken. Behöver inte tänka så mycket på mat och att kroppen ska vara på G, utan nu är det bara huvudet som ska vara redo att peppa tjejerna! Tyvärr kan inte Elin vara med eftersom hon ska på Gåsmiddag som varit planerad sedan långt tillbaka. Hon önskar tjejerna och ledarna lycka till ikväll och se till att ta hem 3 poäng.


Over and out.

Av My & Elin - 11 november 2008 10:02

Gårdagens träning trodde nog tjejerna i bilen att de aldrig skulle få uppleva. När vi kör av motorvägen vid Erikslund och ska svänga mot Åstorp så händer följande.

Elin kör ut och svänger vänster, My börjar skrika hysteriskt då (lite överdrivet med hysteriskt, men okej…) saktar Elin in eftersom hon tror ju att hon missat något djur eller dylikt som sprungit fram framför bilen. Då kommer det en bil på körbanan som vi korsat och Elin hade full koll på den (säker??) och det hade inte varit några problem att komma över i tid, men eftersom My blev hysterisk blev det lite farligt. I Mys huvud flög tankarna nu är det kört med mitt knä, varför allt detta slit och träning till ingen nytta!

Resan slutade dock bra och alla kom både till och hem helskinnade från träningen. Kattas kommentar till det hela när faran var över var ”jag höll mig lugn, även fast jag satt på en taskig plats om vi krockat, jag vet att jag bara hade fått tillbaka om jag kommenterat”.

Som vi sagt innan så missar ni som inte åker med Ängelholmsgänget till träningen en del :) 


Ikväll skulle vi egentligen till Friskis och få vårt nya träningsprogram, men det har blivit flyttat eftersom Elin ska till sjukgymnasten på onsdag och Ulrika vill vänta på domen innan hon lägger in övningar som kanske kan skada mer än de gör nytta.

Vi besöker dock gymmet ändå för att pumpa våra muskler på överkroppen! My ska dessutom prova att cykla 10 min… :)  


Over and out.

Av My & Elin - 10 november 2008 14:40

Jag har lyckats att acceptera att jag måste börja om från noll. När man sedan klarar mer och mer, är en fantastisk känsla.

Har precis kommit hem från Marianne, min sjukgymnast. Jag är i ett glädjerus!

Hon började med att kolla min vinkel i knäet. Drygt 120 grader. Hela jag log, för jag vet att gränsen för cykling går vid 105...

Sedan bad hon mig gå i korridoren med en krycka. Fick sedan kommentaren: Varför ska du ha två kryckor, du går ju snyggt!

Några trappsteg till uppåt!

Vi gick in i styrkelokalen. Det blev massa nya övningar. Benpress, utfall, enbensstå, tåhävningar. Efter ett tag sa hon, ja då har vi gått igenom allt.

" Men cykeln då...?"

Tänkte väl, jag som sett fram emot att få sätta mig på cykeln hela veckan och så håller hon på att glömma.

Jag kan omöjligt förklara känslan för er. Ni som varit med om liknande skador där man fått börja om från noll vet vad jag menar. Mina ögon tårades av lycka att få trampa runt ett par minuter!!


Nu ska jag gå ner till stan och shoppa mig en fin väska för att jag varit duktig! :)

Precis som när man fick glass av mamma efter tandläkaren när man var liten, så ska jag minskäl berömma mig själv!


Over and out.

Mysan


Av My & Elin - 10 november 2008 10:10

Igår var ju som sagt Elin på Ullared och fick panik efter 1.20 då det var kundvagnar överallt och helt hysteriska människor så de lämnade rätt fort. Sen åkte de vidare upp till Göteborg där Elins kompis Eva hade flyttat söder om staden till Långedrag. Hon bor på Norra sextantgatan….. De bröt ihop i bilen när de först åkte förbi Kärringberget sen skulle de in på sextantgatan. Det var dock inte som de trodde utan sextant är tydligen något instrument man använder i båten för att navigera kanske kommer inte riktigt ihåg! När Elin väl var hemkommen igen åkte hon en tur ut till Vejby och åt varmamackor. Sen hem och kom tidigt i säng.

Idag har Elin fullt upp på jobb som vanligt… innebandy ikväll ska bli kul, missar tyvärr matchen på onsdag då hon ska på gåsmiddag.  


Igår lyckades My städa sin lägenhet alldeles själv. Tog längre tid än det brukar, men det gick! Så skönt när det är rent! Hon hann även med en tur till gymmet. Träffade på Ulrika som kollade statusen på knäet. Ulrika höll på att göra vårt nya träningsprogram och tyckte Mys skada gav henne nya utmaningar. Kul att vi kan glädja andra också! :)

Sen blev det middag hos pappa Ingvar. Brorsorna var på plats och alla 3 knattar. Melker och Martha tyckte dock att My var tråkig som inte kunde springa runt och jaga dem, som hon brukar… Jonathan hade dock inte så stora krav utan det räckte att ligga still hos My och mysa. Han gav henne även en och annan spya.  

My är glad för hon kan gå upp för trapporna som vanligt. Dock med lite annorlunda stil, men det går! Hon längtar massor till kl 13 idag, då hon ska besöka sin sjukgymnast Marianne.

My är rejält taggad att träna upp sitt knä! Ännu mera nu efter att hon pratat med Dr W i lördags. Att möjligtvis bli opererad innan jul är drömmen!  

Ikväll är det innebandy för oss båda...


Over and out.

Av My & Elin - 9 november 2008 12:21

Alla i laget verkade riktigt taggade igår. Fbc blev nog lite tagna på sängen av att vi hängde med så bra. Vi ledde tom matchen och våra motståndare verkade bli lite irriterade...

Tyvärr stänkte de in en boll efter bara några sekunder i sista perioden.

Matchen slutade 3-4. Väldigt surt, vi kunde likväl fått 3 poäng och jag tycker att tjejerna var värda det! Som de kämpade och krigade! Det var kul att se!

Det kröp i mina ben iaf, hade gärna velat vara där ute och springa och tackla någon över sargen...


Igår hade Elin lugn filmkväll med en kompis. Jag städade lite här hemma och tittade på film.

Idag är Elin på Ullared. De var där uppe 8.40, lång kö. De gick först på toaletten sen smög de in i kön, 10 meter från ingången! Inte lite fräckt! Hade jag stått bakom där hade jag blivit tokig! :)

De är nu påväg till Göteborg för att besöka en kompis, där en god lasagne väntar dem!

Jag ska fortsätta städa min lägenhet. Sedan blir det ett pass på gymmet. Ikväll blir det middag hos pappa.


Trevlig söndag!


Over and out.

Av My & Elin - 8 november 2008 10:59

Idag är det dags för derby mot våra gamla lagkamrater i Strövels. Elin har sin gamla roll kvar, men My har bytt riktning... Hur känns det inför matchen?


Elin:

Det känns bra. Jag har varit på yoga på morgonen. Det gav mig lite ny energi. Kommer väl snart bli lite nervös inför mötet. De har ju gjort bra matcher hittills och det ska bli spännande att möta laget vi en gång spelade i.

Synd att vi har många bortfall i vårt lag. Jag hoppas att vi löser vårt PP, ifall vi får sådana och att vi har tätt försvar hemåt.

Katta hämtar mig på Systemet kl 13.


My:

Det känns lite annorlunda idag. Hade gärna velat spela match! Särskilt denna matchen, den är lite speciell. Det kommer förmodligen krypa i benen när jag ser tjejerna kämpa järnet ute på planen.

Ändå otroligt glad att jag istället får vara med på bänken och förhoppningsvis hjälpa till på något sätt.

Vi i ledarstaben ska träffas om 30 min.

Det finns inget annat än att ta hem 3 poäng och det skulle kännas lite extra gott att ta hem det mot just Fbc...


Over and out.


Av My & Elin - 7 november 2008 17:55

Elin har bloggat riktigt bra idag, blir mer och mer imponerad! :) Fredagsfräckis kom hon också ihåg och den var ju bra!

Jag och mamma anlände till Ullared kl 8, precis vid öppningsdags. Tyvärr hade mamma lite migränkänning och den var tanken att vi skulle shoppa bort illa kvickt!

Att gå med kryckor i den affären är tusen gånger värre än i NY! Alla dessa människor som ställer sina kundvagnar precis överallt! X antal puttade jag argt iväg. Jag pratade även väldigt högt om vad jag tyckte om detta fenomen...Inte förstod de något för det. Det har jag fått från min mamma. Hon gav även ifrån sig en och annan groda.

När vi var klara på Gekås bjöd jag på lunch, det blev fläskfiléplanka. Så gott det var!

Därefter ville jag gå igenom skoaffärerna för att hitta nya stövlar.

På väg in till Skoboo, jag går in genom första dörren, mamma efter, hon stannar helt plötsligt utanför.

Mamma: My, det står att du inte får ta käppar med in i affären!!

My: Va???

Mamma: Ja, det står här att det är förbjudet att ta kryckor med in!!

My: Du menar inte allvar!

Jag tappar hakan, vad fasen är det för affär. Ska anmäla den för diskriminering! Är nästan på väg ut igen...

Sen börjar mamma asflabba och går in i affären.

Skitkul mamma...


Marlan, för att svara på din kommentar, så ja, garderob måste jag fixa! Henke har en på vinden som han säger att jag kan få, men han verkar inte få tummarna loss. Å tyvärr kan jag inte använda min envishet i detta fall då det är svårt för mig att bära och lägga tyngd på mitt fina knä! Jag får väl ge honom en pik!


Nu måste jag förbereda mig inför parmiddagen!


Over and out.




Av My & Elin - 7 november 2008 14:19

Jag fick en rapport från My i morse när jag satt på tåget till Malmö. Hon ville berätta att hon hade en trevlig kväll igår då hon och Henke var på parmiddag hos Elina och Peter. De spelade spel. Girls mot grabsen och som de fuskade och vilka vinnarskallar hon och Elina är…. Varför blir jag inte förvånad? hoppas ni inte blev alltför osams! My hälsar att det var rena lyckan direkt på morgonen, jag ville nästan inte läsa mer av smset…. men vi tänkte inte riktigt på samma sak:) My berättar att hon 05,30 gjorde flaskövningen (petflaska under knävecket, lyfta upp hälen) gick väldigt lätt och den gjorde inte alls ont. Mys fredag kunde inte börja bättre. Nu är hon på Ullared och shoppar loss med sin mamma! Ikväll ska hon på ännu en parmiddag, denna gång med Sara och Henrik. Det tycker hon ska bli trevligt. Hon längtar också till matchen i morgon, då ska vi krossa! Detta var det första meddelandet några sekunder senare kommer. Tillägg: mitt knä börjar bli riktigt snyggt. Knäskålen syns ordentligt och hon tror sig även se lite muskler :) Jippi! Sen var det slut på smsandet.

Ja du My livet i ett parförhållande verkar vara häktiskt….., men det klär dig att springa på parmiddagar.

 

Onsdagens innebandyträning

Vi började med att springa en runda ute, lekte pepparkaksgummor och tränade lite snabbhet. Vi var många på träningen och det är roligt när vi gör övningar och kan hålla ett lite högre tempo. Vi spelade även med 4 femmor eller 3.5 femma Roger och Charlie spelade i en av femmorna, vilket tjejerna tyckte var så där. De var lite väl hårdhänta ibland kanske eller så blev det bara efterslängar när de inte hann med?

 

Igår var jag i Helsingborg hela dagen och på kvällen var det tänkt att jag skulle möta upp My på friskis men så blev inte fallet. Jag känner mig fortfarande trött och slipen och valde att vara hemma och gå och lägga mig tidigt. Det var även första gången på länge som jag låg på soffan och läste en bra bok, i like :). Idag har jag varit i Malmö på förmiddagen och diskuterat miljömål på regionalnivå. Jag vet att det kan låta tråkigt och byråkratiskt men det är riktigt intressant och mycket att arbeta med.

 

Nu är det fredagsfika. Vi hörs igen inför matchen i morgon :) laddningen sker för fullt.

 

Over and out.  

Ovido - Quiz & Flashcards