Alla inlägg under november 2008

Av My & Elin - 7 november 2008 13:49

Så var det en ung brunett som kom till doktorn och säger att hennes kropp
gör vansinnigt ont var hon än rör vid den.


- Omöjligt, säger doktorn.
- Visa mig!


Med sitt finger petar hon sig själv på armbågen och skriker av smärta!
Hon trycker på sitt knä och skriker, och på sin fot!

Doktorn: - Ni är inte brunett eller hur?

Kvinnan: - Nej, jag är egentligen blondin!

Doktorn: - Trodde väl det, ni har ett brutet finger!


Over and out

Av My & Elin - 6 november 2008 16:27

Trodde först bara att Elin skulle vara iväg med jobbet på eftermiddagen, så jag mailade henne imorse för att hon skulle skriva lite om träningen igår. Jag har dock inte fått svar. Igår skrev hon att hon skulle till miljöverkstaden. Låter spännande, undras vad hon gjort där??

Hon får uppdatera om om onsdagens träning imorgon istället.

Ja, Elin du får sköta bloggandet imorgon, jag är inte på jobb! Jag och mamsen ska på utflykt till Ullared! :) Jag vet att många tänker, men ditt knä då, ska du int ta det lugnt? Men nä, jag klarade av att gå i NY 6 dagar så jag fixar nog 6 h i shoppingmeckat imorgon. Dessutom verkar mitt knä må mycket bättre när det får röra på sig än när jag sitter i en stol!


Om ca 30 min har jag hamnat på gymmet. Tanken är att köra lite kondition på en speciell maskin som man trampar med händerna... Ska ta en bild en gång. Dessutom ska jag boxas, alltså bara nöta överkropp. Jag ska gå igenom mina övningar för benet. När jag är klar med detta så tror jag att Elin landat på Friskis och då ska vi pumpa överkroppen i ett intensivt 40 min pass.

Jag måste nämligen köra 18.15 för att hinna hem och fixa till mig innan parmiddagen hos Elina och Peter!


Trevlig kväll på er!


Over and out.

Mysan


Av My & Elin - 5 november 2008 11:21

Igår var det dags att träffa vår PT Ulrika igen. Elin var lite nervös inför detta då hon hade sådan träningsvärk i överkroppen sedan vårt pass i söndags. Ulrika hade förberett oss sedan tidigare att hon skulle ha en lärjunge från Friskis i Malmö med sig, av det manliga könet. Elins kommentar till Ulrika var att det är okej ifall han är snygg.

Väl på plats på Friskis träffar Elin Ulrika i receptionen och hon säger att han är snygg! Elin verkar sträcka på sig lite grann…

Jaha Elin, vad säger du om lärjungen nu då? :)

"Ja man kunde ju se att det fanns en vältränad kropp under den rätt åtsittande t-shirten, både jag och My är ju svaga för vältränade kroppar så vi miste koncentrationen för ett ögonblick! Min uppfattning om honom var lite dubbelt. Han såg väldigt snäll ut och lät snäll när han pratade, men så hade han stora tatueringar på underarmarna så då såg han lite farlig ut. Sammanfattar man min uppfattning av honom är nog att jag inte skulle tacka nej för ett träningspass på friskis i Malmö!"


Ulrika börjar med att intervjua My om skadan, vad som hände, diagnos, var hon står idag, hur det kändes mentalt. Alla som satt i det rummet förstod utan att My sa något att hon är fruktansvärt bitter över skadan. Ulrika förstod även att det hänger ett rejält dåligt samvete pga av att My känner att hon sviker framför allt Elin, men även laget.

Mys uppgift tills söndag kväll är att skriva ett mail till Ulrika där hon får vräka ur sig allt. Hur hon känner för skadan och allt annat runt omkring. Ett riktigt BLÄ-mail. My ser fram emot detta!

Hon fick även låna en bok (som Elin var skyldig till…), Tomas Fogdös bok om vänd motgång till framgång. My kollade igenom boken igår och bestämde sig för att inte läsa den förrän mailet till Ulrika är skrivet. Orsak? Jo, för att boken kommer att hjälpa henne x antal steg framåt!


Ulrika tog ungefär samma frågeställning till Elin. Hur känner du dig i kroppen? Hur känner du inför Mys skada?

Elin tycker det känns skönt att vi fick ett avbrott, men det behövde ju inte vara en så här allvarlig skada! Visst vi var inställda på att göra klassikern nästa år, men klassikern finns ju alltid kvar och nu får vi verkligen tid till att bygga upp oss ordentligt från grunden och ta tag i våra brister.

Ulrika berättade för oss igår att första mötet vi hade haft med henne så såg hon att Mys högra sida var sned så egentligen var det inte så konstigt att skadan just kom på höger sida. Vi trodde dock att vi skulle klara oss från skador, men så blev inte fallet!

Elin känner sig fortfarande lite sliten i kroppen och mentalt slut, men det börjar bli bättre nu när det lugnat sig på jobb och skola. Dock varierar motivationen för träningen, vilket gör att hon ibland tar den lätta vägen. Elin konstaterade att hon måste sluta fuska!!

Hur känner Elin inför Mys skada? Ja det är ju otroligt tragiskt framför allt för att det är så lång rehabiliterings period. Men hon tror att vi kommer få många skratt tillsammans nu när vi får träna på lite annorlunda vis.

Elins uppgift till söndag är att göra en av uppgifterna ur boken ”upptäck din förmåga” av Terry Orlick. En mycket bra bok, rekommenderas varmt!

Ulrika tyckte också att Elin skulle kolla upp sina höfter som hon har haft problem med i flera år samt hennes hälsena som gör så fruktansvärt ont på morgonen. Så nu har Elin bokat en tid hos en sjukgymnast nästa onsdag. Hon blir bara lite orolig tänk om hon blir dödsdömd, har ju dragits med detta länge!


Ulrika kollade igenom våra kroppar. Mestadels Elin pga att My inte är fullt rörlig. Vi är fortfarande sneda i kroppen. Tanken från början var att Ulrika skulle hjälpa oss bygga om kroppen från början efter Tjejklassikern. Så ser planen ut fortfarande, dock får vi börja lite längre ner, framför allt på My. Elin fick bland annat göra en knäböj med en pinne bakom ryggen….. gick så där. Däremot har vi blivit jätteduktiga på att göra utfallen med pinnen, säger Elin när Ulrika plockar bort pinnen från henne. Jaha säger Ulrika då du ville visa upp hur duktig du blivit….alla börjar skratta. Det var ju inte riktigt så Elin menade, ville bara berätta att vi tränat mycket på det!

En annan övning skulle Elin ligga på mage och lyfta upp överkroppen som en ryggresning utan att använda varken baken eller låren. Baken gick det bra att slappna av i men inte baksidan av låren. Ulrika börjar då peta på Elin och säga åt henne att slappna av, efter ha legat så en stund säger Elin ”jag vet inte hur jag ska koppla bort dem” alla börjar skratt igen och Byggan fattar inget!


Tanken var att vi skulle gå igenom överkroppstesterna. Så här lyder dialogen:

U: Hur ser ni på Överkroppstesterna?

M: Jag kommer inte riktigt ihåg vilka övningar det var och jag vet inte hur mycket jag kan göra.

U: Båda bänkpress kan du göra. Chins, om vi kan få upp dig i maskinen. Armhävningar?

M: Nej, armhävningar vågar jag inte göra än.

U: Nej, det tror inte jag heller. Men då tycker jag att vi väntar med övningarna ett tag.

E: (med lite sur röst) Jaha, då struntar vi i dem då!! (jag var inte sur)

My kollar på Elin och börjar skratta.

M: Då blir du ju glad att du slipper, du har ju så ont!

Ulrika och Elin börjar också gapflabba.

E: Jag har sååå ont i bröstet!

U: Tydligen skyller vi allt på dig My hädanefter!


Inga tester, dock ville My passa på att göra sina övningar. Ulrika sätter därför ihop ett litet cirkelschema till Elin som hon ska göra non-stop under tiden. 20 snabba knäböj, 20 armhävningar, 20 situps och 20 höftlyft inte konstigt att svetten börjar lacka efter en kort stund. När My ska göra sina stjärtlyft mot en bänk eller liknande som kom Ulrika på den briljanta idén att Elin skulle vara bänken, i planka format. Ojoj… inte alls jobbigt!

Väl nere i träningsrummet. My gör sina övningar och när Elin gör armhävningar säger hon:

”Jag har så ont i pattarna!!” Elin har förmågan att säga eller göra saker i gymmet som gör att vi båda brister ut i skratt, vilket gör det så mycket enklare att träna när det känns tungt!


Over and out.
Av My & Elin - 4 november 2008 10:01

Igår följde My med till hallen. Hon passade på att göra ett pass med sina övningar. Fast de tog ganska lång tid för hon pratade mest med lagledare Roger och hejade på sina lagkamrater… Hon tyckte det var ganska tufft att se dem leka med klubba och boll. Självklart gjorde de alla Mys favoritövningar! Särskilt den där konditionsövningen där det såg ut som om alla fick blodsmak i munnen, sådana övningar gillar My…

Elina berättade även att My numera ska ingå i ledarstaben. Hon ska hjälpa till där det behövs. My är väldigt glad för detta då hon fortfarande får vara med i laget och inte tappar kontakten!

Elin missade tyvärr träningen då hon var på utbildning i Malmö hela dagen och kom inte hem förens 18,15. I bilen på vägen hem blev hon uppringd av sin hyresvärd som tyckte att hon skulle gå på Rögles match. Så hon fick snabbt slänga i sig lite mat, sen blev Assi levererad hem och sen blev det en rask promenad ut till ishallen. Det blev tyvärr förlust. Elin tror att det beror på att hon inte var där tillsammans med My!

Elin får rätt mycket fördelar när hon bor som hon gör och eftersom de inte är så många i ”huset” känner alla varandra rätt väl.

Elin tror också att det blir väldigt bra nu när My ska ingå i ledarstaben. Det gör nog henne ännu mer motiverad att komma tillbaka fort efter operationen. Elin lovar också att göra allt hon kan för att My ska få en snabb rehabiliteringstid.


My har på förmiddagen pratat med Acka, Dr Wahlströms läkarsekreterare, och berättat att hon vill opereras. Acka följer upp Mys skada och kommer kalla henne i början på december för kontroll och beslut om operation hos Dr W, om han är i tjänst... Så där ja, där åkte My ner ett trappsteg. Håll tummarna för att han jobbar och My får läggas på operationsbordet innan jul!


Ikväll ska vi vara hos vår PT Ulrika kl 17. Det nalkas överkroppstester och snack om tiden som varit. Vi hoppas även på att få ett träningspass på gymmet för den närmsta tiden så vi kan få slimmade överkroppar! :)

Elin har rätt mycket träningsvärk sedan hon och My var på gymmet i söndags. Som sagt det var ju ett tag sedan som vi lyfte skrot. Ändå så tog vi det rätt lugnt, men där ser man hur fort musklerna försvinner! Vi båda är taggade på att komma igång med träningen ordentligt igen. Det ska bli så skönt! 


Over and out.

Av My & Elin - 3 november 2008 14:26

Besökte min framtida sjukgymnast Marianne imorse. Elina har pratat gott om henne och hennes omdöme stämde överrens. Marianne verkar vara en klockren hjälp!

Hon började med att "intervjua" mig, vad som hände när skadan uppstod, Wahlströms undersökningar, vad jag gjort den senaste veckan (shoppat i NY:)), om jag tyckte något var svårt... Sen kände hon på mitt knä och här kommer min kick som jag fick av Mariannes kommentar!

"Tycker ditt knä känns och ser förvånansvärt bra ut."

Åååååå, att en mening kan göra så mycket! Hon kanske säger det till många, men det struntar jag i för det gjorde gott för mitt hjärta! Jag har varit lite rädd för att hon skulle säga "Den där resan till NY har förstört ditt knä!" Men icke.

Nu jäklar ska jag träna. Hon vill få upp mig på en cykel så fort som möjligt och idag var tyvärr min vinkel inte tillräcklig för att klara detta. Som jag ska tänja nu... Har fått 5 övningar som jag ska köra 15x2 repetitioner och 3-4 ggr per dag. Allt för att tänja ut hinnan som krympt och kapslat ihop mitt knä, för att mina lårmuskler ska vakna till liv och för att min vadmuskel ska bli lite längre.

Det är hemskt att se på mitt högra ben, mina lårmuskler är borta. Jag lovar att aldrig mer klaga på att mina byxor inte passar, för hellre lite muskler än ett trådigt ben...

Ikväll följer jag med Elina och Katta till hallen. Saknar laget så mycket! Medan de lekar med klubba och boll ska jag kämpa med mina övningar. Ni kommer nog inte tycka att de ser så jobbiga ut, men jag lovar och det kan nog Elina också hålla med om, de är jobbiga och det känns...inte alltid jätteskönt.


Elin är som sagt i Malmö och hade inte tid att rapportera något!


Over and out.

Mysan


Av My & Elin - 2 november 2008 19:06

Elins lördag började 9.30 med yoga. Hon märkte att hon är otroligt stel i vissa rörelser. Så nu ska Elin gå på yoga varje lördag om hon kan.

Kl 14 mötte hon upp sin kompis Eva vid tåget. De gick hem och lagade lunch och drack cider. Sen lagade de en äpplekaka och tittade på A mighty Heart. Därefter gick de till MM och åt middag. Kvällen fortsatte där tills sen midnatt.

Idag vaknade de tidigt och tog en lång promenad i det ljuvliga vädret.


My har haft en mysig helg med Henke. Tell you no more...


I eftermiddags åkte vi till gymmet vid 13-tiden. My körde bil för första gången på två veckor.

Det blev överkroppspass och vi kände att det var längesedan vi var där. Det skakar och ömmar lite varstans, men så skönt!

Nu ligger vi här i soffan och ska kolla på Stomp the yard. Vi har frossat i våfflor precis då vi var så duktiga på gymmet...


Imorgon ska My besöka sin sjukgymnast för första gången. Hon ser fram emot det väldigt då hon är fruktansvärt trött på de där kryckorna och vill kunna gå så fort som möjligt.

Elin ska på utbildning i Malmö hela dagen och missar därför innebandyträningen på kvällen.

My hänger med till hallen och kommer förmodligen köra sitt eget lilla pass och snacka skit resten av tiden.


Over and out.

Ovido - Quiz & Flashcards