Alla inlägg under oktober 2008

Av My & Elin - 28 oktober 2008 08:39

Min måndag bestod av några möten. Själv trodde jag att min måndag skulle bestå av ett ända långt firande då mitt projekt, som jag jobbat med dag och natt sedan september, gick igenom kommunstyrelsens arbetsutskott. Men jag får väl vänta till den stora festen den 24 november då det tas i kommunfullmäktige.

 

Å/K IBS ger mig alltid ett leende på läpparna eller för det mesta i alla fall. Igår på vägen till träningen så bara öser regnet ner. Då säger Elina det här var ju inte så bra, både jag och Katta kollar på varandra och säger men vi behöver ju inte springa ute! Ehhh vi ska vara ute hela träningen säger Elina då med ett leende på läpparna! När vi väl kommit fram till hallen och alla tjejerna fått gnälla av sig lite över att vi ska vara ute. Ger vi oss ut i regnet, men sån tur vi har efter 5 min slutar regnet och det blir ett riktigt skönt långlöp. Det var längesedan jag var ute och sprang det var till och med så att jag njöt av att få springa upp för Björnekullabacken, tror den heter så. Den var lång i alla fall! Därefter blir det benpasset x 2 och styrka inne. Öppnar man munnen och säger något som kanske inte alltid blir som tänkt sig så är risken stor att det kommer upp här på bloggen. Så var det igår :) Ditte gick lite tidigare från styrkan, vi gjorde sneda plankan med dipp och med andan i halsen säger Elina ”glöm inte andra magen också”. Tur att vi inte skulle stå så länge. Det blev ju inte lättare när man skrattade. Elina, du kanske uppfattar oss som kossor, men så vitt jag vet så har alla damerna i Å/K bara en mage :). Det Elina igentligen ville få fram var att Ditte inte skulle glömma andra sidan av magen! Det blev prat om onsdagens träning som vi också kommer ha ute :) då DJ18 har match. Vi bestämmer oss för att vi ska stödja tjejerna på läktaren, men då måste vi ha mat. Det blir tacobuffé, längtar redan. Under planeringen inför det säger Roger att han ska ta med lök och sallad, vill ni ha gul eller röd, Katta utbrister sallad. Alla andra fattar ju att det är löken han pratar om, men inte Katta. Det är ju tur att du förgyller min tillvaro :)

 

När jag väl kommit hem igår så slår jag på tvn och kollar vad det står i Rögle matchen sen kollar jag vad vilka program det är på tv under kvällen. Efter några skratt i soffan tipsar jag Katta om ett …program på TV400, men tyvärr har hon inte kanalen inte jag heller för den delen. Vi kanske kunde ha lärt oss ett och annat!

 

Mina amerikanska vänner hörde av sig igår och ville bara meddela att shoppingtorkan har försvunnit och igår vände det och nu har de fått byta hotellrum för att de ska få plats med alla kassar. Undrar hur mycket övervikt det blir på hemvägen, men det är det väl värt varje korna antar jag J. Hoppas att hemresan går bättre än dit resan och att ni kan sova lite denna gång. Ska bli kul att träffa er igen och få höra om er resa.


Over and out

Av My & Elin - 26 oktober 2008 21:45

Imponerande Elin! Herregud, jag kan ju sluta blogga nar jag kommer hem! :) Kul att lasa vad som hander dar hemma.


Nu sitter vi pa ett litet cafe i Pier 17 som ar en shoppinggalleria, vad annars... Tyvarr har vi inte fatt shoppa sa mycket an. Fasen jag ar ur balans, vet inte vad jag ska skriva.

Idag har vi varit pa Lower Manhattan. Kollat in Ground Zero vilket var en byggarbetsplats med gront staket runt om. Sa vi sag inget. Besokte Century 21, gigantiskt affar, men ganska usel.

Har hittat tjuren pa Wall Street, gatt igenom den gatan. Efter Pier 17 tar vi taxi upp till Times Square for att leta efter affarer!


Jag och Checke har kommit pa anledningen till varfor mitt korsband gick av! Vi far sadan service nar jag kommer med min kryckor! Vi slapp sta i laaaanga kon upp till Empire och igar kvall kom vi in forst i Madison Square Garden! Hade aven turen att fa byta till oss platser langst ut pa raden, sa mitt ben kunde strackas ut. Amerikanarna ar riktigt trevliga!!

Rangers lag under med 0-2. Nar det var 8 sekunder kvar gjorde de 2-2. Taket lyfte nastan!! Coach Roger, jag har spelat in det pa mobilen, sa du ska fa lyssna och se!! Checke far tillbaka rysningarna som vi hade igar... Det var magiskt! Sen fick vi uppleva sudden och straffar! Patrik Sundstrom satte den avgorande straffen som gav Rangers 3-2. Henke, snygge, Henke raddade! Svenskarna lag bakom alla mal.


Imorgon blir det Central Park, ska vara stralande vader da ocksa! Vi ska sjalvklart pa shopping dar uppe!


Vart hotell ar riktigt fint och ligger mitt i smeten! Problemet med rummet ar att det har en liten toalett. Jag far kissa med dorren oppen... Kan ju inte boja mitt ben!!


Som Elin redan berattat var flygturen den varsta jag varit med om. Var ganska orolig for mitt kna. Det svullnade upp direkt nar vi kom upp i luften. Vagade inte sova nagot, ville rora pa det hela tiden. Ingen battre plats fick vi heller fast jag hade ringt nagon dag innan. 

Checke far sto ut med ganska mycket, mitt ben ligger i hennes kna standigt! Hon far serva mig hela tiden. Men kla pa mig kan jag faktiskt nu!!


Inte konstigt att amerikanarna ar tjocka! Har ar ju inga vanliga restauranger! Det blir mest snabbmat. Vi ar rejalt trotta pa bagels...


Glomde skriva att vi var inne pa Ralph Lauren pa Green Village tidigare idag och Checke holl i en klanning som kostade 10 000 dollar! Jag sa att vi hor nog inte hemma har, sa vi gick ut igen...


Vi var pa en battur i fredags. Den gick runt hela Manhattan. Vilka vyer vi fick! Helt fantastiskt! Lagger ut lite bilder nar jag kommer hem!


Grattis till vinsten tjejer! Det vander nu nar jag inte ar med! Jag bringar otur kanske?! Kommer dock finnas pa banken eller laktaren i framtiden!


Borjar bli lite smatt sliten i handerna efter kryckorna. Vi gar ganska mycket. Har fatt in gangstilen pa mitt sondriga ben igen, men nu haltar jag pa vanster! Koncentrerar mig sa mycket nar vi gar sa jag glommer det!


Over and out fran The Big Apple

Mysan och Checke 

Av My & Elin - 25 oktober 2008 16:26

Idag har det varit fantastiskt väder jag har varit på stan och köpt en 30 års present, fikat hos vänner ute i Gånarp och nu ligger jag på soffan och ska vila upp mig inför kvällens aktiviteter. En nära vän till mig fyllde 30 i veckan och det ska firas i kväll. Det ska bli så himla kul längtar efter god mat och ett glas vin.

 

Matchen igår…. Ja vad ska jag säga vi tog 3 poäng, vilket är jätte skönt. Men ……. vi måste snart få ordning på vårt spel och inte ligga på gränsen varje match. Vet inte om mitt psyke klara det. Innan matchen fick alla spelare en lapp med 3 punkter som vi skulle tänka på innan matchen. En väldigt positiv överraskning från Elina. I like!

På vägen till matchen i Kattas bil säger Elina att vi måste förtydliga hennes kommentar på inlägget om min bil! Elina skrev i sin kommentar att vi får se om vi kommer fram i Kattas bil och inte blir ihjäl gasade! Katta är rädd för att nuvarande och kommande ragg ska tro att hon sitter och fiser i bilen. Så är alltså inte läget. Utan det är hål i Kattas avgasrör och det kommer in en stark lukt av bensin så man blir lite yr om man åker för länge i bilen. Katta har lovar att kolla upp problemet, vilket vi är glada för.

 

Tjejerna i Ny har hört av sig och igår var de på båttur och upp i empire igår. Resan hade gått rätt bra, men Mys knä hade inte mått så bra det hade svullna upp och gjort ont L.

 

Ha en trevlig lördagskväll

 

Over and out

Av My & Elin - 24 oktober 2008 15:30

Jag har haft en hektisk dag på jobbet! Började med att vara lite sen. Fick lite panik när jag kom på i går kväll att matchkläderna inte var tvättade så det fick jag upp och göra i morse. Maskinen var klar 08:00 därför blev jag lite sen till jobb. När jag väl var där tog jag hand om vår praktikant Hanna ca 1h sen var det frukost kl 9.20 En av vår livsmedelsinspektör har gått i pension och vi var bjudna hem till honom på lunch i Helsingborg idag. Det blev Lisbetts räksoppa från Banskolan så himla god, mycket grädde dock. Det blev en långlunch och därefter åket min bil (inte min egna utan jobbets eftersom min är på verkstan) inom Mjöhult för att kolla på min kollegas nyrenoverade hus, så fint. Ser dock mest ut som en byggarbetsplats fortfarande och de ska flytta in nästa helg! Tillbaka till jobb 14,30  precis lagom till eftermiddagsfikat. Så nu har jag ätit för hela helgen känns det som, men det är väl bra inför kvällens match.

 

Jag är laddad inför matchen, känns som om det kommer att lossna för oss ikväll. Jag tror dock inte att det blir en lätt match. Röke ligger på 8:e plats i tabellen och inför kvällens möte har de liksom oss endast en seger. Så jag tror att det kommer vara två riktigt taggade lag i Åstorp ikväll. Så kom och heja på oss ikväll kl 19,30

 

Marlene, självklart spelade jag in Greys i onsdags och kollade på det innan jag somnade.

 

Over and out

Av My & Elin - 24 oktober 2008 10:16

…om det inte går sönder och när allt fungerar! Jag tror att Elina har väntat på det här inlägget eller har jag fel?

 

Jag har en Peugeot som har rullat som en klocka alltid startat och inte varit något fel på. Har i och för sig haft ett hål i avgasröret men det var inga problem att få fixat! I onsdags efter träningen så satte jag och Elina oss i bilen 20:45 och skulle åka hem. Jag var supernöjd eftersom jag visste att vi skulle vara hemma i tid till Grey´s som jag längtat efter i en vecka. När vi kör ut från parkeringen säger Elina, där står nog Marietts mamma och väntar och Mariett har ju redan gått. När vi kört runt och ut på stora vägen (kommer inte ihåg namnet på vägen) ser vi Mariett och jag hissar ner min ruta och skriker på henne men hon hör oss inte. Så då bestämmer vi oss för att skita i det och börjar köra mot rondellen i Åstorp. Då vänder jag min mot Elina och säger, rutan vill inte gå upp! Va är det du säger, utbrister Elina och skrattar till. strax efter inser hon allvaret och vi båda asgarvar! Vi kör in till kanten och försöker med alla medel få upp den jä..la rutan men den vill inte. I detta läger är rutan ungefär halvvägs ned. Jag testar och hissa ner den mer och det fungerar, men då vill den inte gå upp igen så nu är rutan ännu mer ner hissad! Jag ringer min pappa som tyvärr är 60 mil bort och kan inte hjälpa mig så mycket, men han tycker att jag ska kolla säkringarna. Ja ja det är inte så mycket att göra utan jag och Elina får köra hemåt med rutan nere. Jag ringer till My och berättar om min tragiska händelse och hon bara skrattar så jag hör knappt vad hon säger, det gör det ju inte lättare att höra heller att rutan är öppen och jag kör i 90 km/h. Efter att jag lämnat Elina åker jag till My och Henke kommer ner och hjälper mig med att kolla säkringarna, inget fel på dem. Nu börjar den stora nermonteringen av min förardörr. Vi sliter av allt vi kan med mitt lilla universalset och min ficklampa. Efter ett tag hämtar Henke sitt lite större meckarset och vi fortsätter. Det är mörkt, kallt och det kommer några droppar från himlen. Trotts Henkes slit är rutan kvar i samma läge! Vi ger upp och jag kör hem men en passargerarsitts fylld av skruvar, muttrar, handtag, högtalare m.m När jag kommit hem och varit ute med Assi möter jag min kompis Jerry och jag berättar om mitt öde. Han säger att han är rätt bra på bilar och vill göra ett försök att få upp rutan. Kl 22,15 rullar jag ut bilen på Hansonsmöblers parkering för att ta hjälp av gatlamporna. Denna gång går det ju rätt snabbt efter som Henke varit så duktig innan och skruvat ner allt som gick, denna gång ryker även isoleringen! Jag är ute i ca 35 min till och sen säger jag tyvärr Jerry jag tror inte att du kommer att fixa detta. Ner med bilen på parkeringen och plast för rutan. Sen ber jag till gud att det inte regnar allt för mycket!

 

Nu är bilen inlämnas på Jojjes bilverkstad och jag får inte tillbaka den förens på onsdag. Jag får väl vara glad för det lilla, min pärla får ju i alla fall stå inne under helgen. Vilket jag är riktigt glad för! För det ska ju inte bli något höjdarväder i helgen.

 

Jag har inte hört något från My och Checke men jag tror att de har det bra.

 Over and out
Av My & Elin - 23 oktober 2008 10:50

My har varit orolig länge och undrat hur det ska gå för bloggen under resa. Så Elin känner lite press nu, för med allsäkerhet kommer My att gå in och kolla hur bloggandet sköts. Tidigt i morse skulle My och Checke åka iväg på sin drömresa, hoppas att de kom iväg i tid. Kan tänka mig att ingen av dem har sovit en blund i natt. När Elin var hemma hos My i tisdags kom Checke också dit och frågade:

C: My har du skrivit någon lista?

E: öhhhh, det gjorde My för flera veckor sedan.

My: det gjorde jag inte alls jag skrev den endast för en vecka sedan!

C: kollar på listan, ska du ha med dig två wax?

(Paniken sprider sig i Mys kropp)

My: Va har jag skrivit upp det två gånger?

E: det är bara att stryka över det ena så är listan hel igen!

 

Det har diskuterat listornas vara och inte vara under en tid. Det har till och med gått så långt att My gömmer listorna som vanligtvis ligger på köksbordet för att inte Elin ska se hur många de är. Ett tag trodde Elin att My hade förbättrat sig och inte skrivit några listor…. lurad nu ligger allt i mobilen istället!

 

Jag vet att ni tjejer kommer att ha en helt underbar tid i NY och jag vet också att det ska går rätt långt för att Mys skada ska kunna hindra henne från att shoppa loss. Checke du får väl se resan som ett träningsläger när du bär runt på Mys shoppingpåsar och klär på henne i provhytten. Hoppas dom är så stora att ni får plats båda två. Ta mycket kort och jag vill veta allt när ni kommer hem. Var rädda om er. Lite avis kan jag erkänna att jag är, men om jag känner er rätt så blir det nog inte så svårt att få med er på en löptur i central park igen!

 

Over and out

Av My & Elin - 22 oktober 2008 17:49

Imorse träffade jag Inge, sjukgymnasten. Fick några övningar att jobba med under resan för att väcka mina muskler. Det var rätt jobbigt och lite obehagligt. Men vilken skillnad det blev efter ett tag, mycket mer rörelse.

Framåt middagstid tog jag en liten promenad. Besökte Intersport och köpte gymhandskar, både för framtiden och under resan. Gick till Apoteket och sedan till Elins jobb för att kopiera mitt intyg från Wahlström.


Sen slumrade jag till en runda på sängen.

Henke kom in och väckte mig, därefter mamsen. Hon har städat till mig nu... :) Lagat mat till oss alla också!

Nu står mamma och Henke och diskar. De snackar mest strunt.

Snart kommer brorsan, Gina och lilla Jonathan hit. Vi ska mysa lite och måtta hans fötter så jag kan shoppa lite snygga skor till honom.


Imorgon bitti kl 04.30 blir jag hämtad här av Checke och Jonas!

Ska bli kul att komma iväg!

Är inte alls nervös inför själva tiden i NY. Det klarar vi galant! Lite stirr inför flygresan bara med tanke på att en sjukgymnast skrämt upp mig om riskerna.


Ska försöka uppdatera er på bloggen vid något tillfälle! Ha det gott!

Å Elin glöm inte blogga! :)


Tjejer och ledarstad, lycka till på matchen på fredag! Snälla, ta 3 poäng för oss alla och mitt onda knä! 


Over and out.

Av My & Elin - 20 oktober 2008 12:28

Hade tur imorse och fick tid till både röntgen och Wahlström. Tyvärr med negativa svar. Främre korsbandet är av. Tur i oturen sa doktorn att inget annat är skadat, miniskerna är hela, ett ledband är lite uttänjt men inget som försämrar min stabilitet.

Wahlström har gett mig två alternativ. Operation eller inte operation.

Ska jag spela innebandy igen måste vi operera och efter den kan jag räkna 6-9 månader innan jag står på planen igen.

Väljer jag att sluta spela innebandy behövs ingen operation. Jag kan dock genomföra Klassikern ändå. Det enda är att jag måste lära mig crawla istället.

Jag får 6 veckor på mig att fundera ut vad jag vill. Det är inget jag kommer lägga ner kraft på för tillfället utan just nu vill jag bara ha så kul som möjligt på min drömresa med Checke.

Han undrade om han skulle skriva ett intyg till mig så jag kunde avboka resan! Haha, eller hur? Vad kan hända?

Endast svullnad och att du blir öm.

Okej, då åker jag!


Nu ska jag gå så vanligt som möjligt fast med kryckorna i 3-4 veckor. Ska till sjukgymnasten imorgon och prata med honom, få lite övningar.


Ja, vad säger man?? Det finns helt klart en mening med detta också, fast jag förstår det inte just nu...


Tjejer, jag kommer till hallen ikväll och stöttar er på träningen! Det kommer jag göra hela säsongen. Min röst blir ni inte av med!


Over and out.

"Kryckan"  

Ovido - Quiz & Flashcards